Dükkân değil müzeye döndü

Şanlıurfa'da 55 yaşındaki Hasan Karasapan, 15 metrekarelik dükkanda biriktirdiği yaklaşık 2 bin parça eski eşyayla konuklarını adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor

Haberler 16.09.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 55 yandaki Hasan Karasapan, 15 metrekarelik dükkanda biriktirdii yaklak 2 bin parça eski eyayla konuklarn adeta tarihte yolculua çkaryor.

Karasapan, 1985 ylnda geçimini salamak için mahalleleri dolaarak hurdaclk yapmaya balad. Ald hurdalarn içindeki yöresel eski eyalar gören ve bunlar satmaya kyamayan Karasapan, evinde biriktirmeye balad.

Daha sonra Gümrük Hannda küçük bir dükkan kiralayan Karasapan, toplad yöresel eski eyalarn bir ksmn burada sergilemeye balad.

Küçük dükkannda 33 yldr biriktirdii anlurfa yöresine ait çounluu mutfak eyalarn görmeye gelen vatandalar ise ehrin yakn tarihindeki kültürel deerleri görme ansn buluyor.

Dükkana gelen ziyaretçiler, sefer tasndan ekerdanla, mangaldan kaburgal sahanlara kadar ehrin deerlerini görebilmenin mutluluunu yayor.

Kentteki müzelerin kurulmas srasnda da ihtiyaç duyulan baz eyalar müzelere veren Karabasan, evinde saklad birçok eserini de yer bulamad için müzem dedii dükkanna sdramamann üzüntüsünü yayor.

. Bu kapsamda kentte kurulan müzelerin eyalarmn bazlarn alp deerlendirmeleri beni çok memnun etti.

- Daha geni bir yerim olsa tüm eserlerimi sergileme ansm olur

Dükkannn çok küçük olmas ve görünmeyen bir yerde olmasndan dolay çok müteri gelmediini anlatan Karasapan, imkan olmad için ürünlerini isteyenlere satmak zorunda olduunu ifade etti. Karasapan, elinden geldii sürece anlurfa kültürünün yaatlmas için çalacan belirterek, kendisinden sonra çocuklarnn da bunu sürdürmesini istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git