Fedakar baba engelli oğluna "gözü gibi" bakıyor

Şanlıurfa'da yaşayan 79 yaşındaki Mehmet Türker, ilerleyen yaşına rağmen doğuştan engelli olan 61 yaşındaki oğlu İsmail Türker'e adeta gözü gibi bakıyor.

Haberler 18.03.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suruç ilçesine bal krsal Küçük Kendirci Mahallesinde yaayan Türker ailesinin 5 çocuundan en büyüü olan smail, zihinsel engelli olarak dünyaya geldi.

Daha sonra geçirdii rahatszlk sonucu görme yetisini de tamamen kaybeden smailin tedavisi için uzun süre mücadele eden babas, olunun tedavi süreçlerinden bir sonuç alamad.

Yaklak 8 ay öncesine kadar engelli oluna eiyle birlikte bakan Mehmet Türker, hayat arkadann vefat etmesinin ardndan olunun bütün bakmn kendisi üstlendi.

Olunun yemeinden giyimine tüm ihtiyaçlarn karlamaya çalan Türker, evladn hiç yalnz brakmyor.

Mehmet Türker, ilk göz ars olunun zihinsel engelli olarak dünyaya geldiini söyledi.

Olunun engelli olmas nedeniyle çok zorluklarla karlatn anlatan Türker, yaad zorluklara ramen Allaha ükretmeye devam ettiini belirtti.

Olunun engellilik durumunun yldan yla ilerlediini kaydeden baba Türker, smail, 1959da dünyaya geldi. 1962de askere gittim. Askerden izine geldiimde herkes smailin zihinsel engelli olduunu söyledi. Ben de baktmda smailde zihinsel sorun olduunu fark ettim. Zaman geçtikçe smailin durumu daha da kötületi. Kendi halinde yayor. Zamannda doktorlara götürdüm. Doktor, smailin zihinsel engelinin çaresinin olmadn söyledi. diye konutu.

Baz insanlar kördür ama akl vardr, aklyla yayordur. smailin ne akl ne de gözü var. diyen Türker, çok zorluk çekiyoruz. Buna ramen çok ükrederim. Allah ne sknt verirse de Ona kar ükrümü ederim. 3-5 günlük dünya için niye ahiretimi yok edeyim? Bu dünya gelip geçicidir. Öyle insanlar var ki ahiretini düünmüyor, onlara acrm. Bugün, yarn yolcudur. ifadelerini kulland.

smaile ayr bir sevgi beslediini anlatan Mehmet Türker, öyle konutu:

smaili dier çocuklarmdan üstün tutuyorum, çünkü ne akl ne de gözü var. Buna bakm, bakc lazm. Biz buna bakmak zorundayz. Bakmazsak yaayamaz. Dar tek bana çktnda yolunu kaybediyor. Mecburen birinin sürekli yannda durmas lazm. smail, Allahn bize verdii bir nimettir. Allah çou insana böyle çocuk vermi. Gözleri kör, akl noksan, sakat her yerde vardr. Dünyann kural böyledir.

Ana Sayfaya Git