Gaziantep OSB'den 300 fabrika açılışına yönelik iddialara cevap

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek, dün kentte gerçekleştirilen "300 Fabrika Toplu Açılış Töreni"ne ilişkin "açılışların gerçeği yansıtmadığı" iddialarına dair, "300 yeni sanayi tesisimizi ve inşaatı devam eden 50 fabrikamızı görmek isteyen tüm vatandaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır." dedi.

Haberler 28.09.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

imek, Gaziantep OSB Toplant Salonunda düzenlenen basn toplantsnda, dün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann terifleriyle gerçekleen 300 Fabrika Toplu Açl Töreninin, baz medya organlar tarafndan gerçeklikten uzak ve yanltc ekilde gündeme getirildiini ifade etti.

Bu giriimlerin iyi niyetli olmadn ve siyasi rant devirmeye yönelik olduunu dile getiren imek, öyle konutu:

OSBmizdeki 300 yeni yatrm örtmeye çalma hamlelerini üzülerek takip etmekteyiz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi 5 sanayi bölgesi ile Türkiyenin en büyük organize sanayi bölgesi olup 1100 tesis, aktif olarak üretim yapmaktadr. Gaziantep sanayisi güven ortamnn ve müteebbis ruhunun olmasyla yeni yatrmlar yapmaya ve büyümeye devam etmektedir. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin 2018 yl austos ay elektrik tüketimi 330 milyon kwh/saat iken 2020 yl austos aynda 453 milyon kwh/saat elektrik tüketimine ulamtr. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde 2018 ylnda 165 bin kii istihdam edilirken 2020 ylnda 210 bin kii istihdam edilmektedir.

Gaziantepten 175 ülkeye 8 milyar dolara yakn ihracat gerçekletirildiini anlatan imek, Pandemi nedeniyle tüm dünya ülke ekonomilerinin küçüldüü bir ortamda, Gaziantep firmalarnn bünyesinde veya bamsz olarak 300 sanayi tesisi kurulmutur. ifadelerini kulland.

Sadece elektrik tüketimindeki yüzde 37lik ve istihdamdaki 45 bin kiilik artn Gaziantep sanayisinin hangi noktaya ulatnn göstergesi olduuna dikkati çeken imek, unlar kaydetti:

Bu tür alg operasyonlar, içinde bulunduumuz kritik süreçte kent ve ülke ekonomisine hasar oluturma ve direncini krmaya yönelik yaplmaktadr. Biz Gaziantep sanayisi olarak hiçbir alg operasyonundan etkilenmeden büyümeye, üretmeye ve ihracata devam edeceiz. Güne balçkla svanmaz. Bu yatrmlara ilikin tüm bilgi ve belgeler bölgemizde mevcut olup, her ey resmi kaytlarla sabittir. Hiçbir ekilde üpheye yer brakmayacak resmi kaytlar ortada iken bu tür alg çalmalar iyi niyetle badamamaktadr. Söz konusu törenimizde 300 firma içerisinde telaffuz edilen ilk kez yatrm yapan firmalarla birlikte ilave yatrm yapan firmalar da bulunmaktadr. Medyada daha önce açl yapld belirtilen Barem Ambalaj 5. Organize Sanayi Bölgesinde ilave yatrm yapm olup açl listesinde yazlma nedeni yaplan yeni yatrmdr. Yine medyada yer alan çiltu firmasnn 5. Organize Sanayi Bölgesinde yatrm bulunmamaktadr. Sehven yazlmtr. çasan Ambalaj firmas yeni yatrm yapm olup, listede olmas gereken isim çasan Ambalajdr. Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann önderliinde, Sayn Bakanmzn destekleriyle üretimimizi, büyümemizi ve ihracatmz arttrmaya devam edeceiz. 300 yeni sanayi tesisimizi ve inaat devam eden 50 fabrikamz görmek isteyen tüm vatandalarmza kapmz sonuna kadar açktr.

Toplantda hazr bulunan Gaziantep Sanayi Odas Bakan Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odas Bakan Tuncay Yldrm, Gaziantep hracatçlar Birlii Bakan Fikret Kileci ve Gaziantep Ticaret Borsas Bakan Mehmet Aknc da olaylarn çarptldn belirterek gelimeleri knad.

Ana Sayfaya Git