Güneş'ten hiç iz yok!

Munzur Nehri'nde kaybolan uzman çavuşu arama çalışmaları 8'inci günde

Haberler 25.03.2020 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin Munzur Nehrindeki eitimi srasnda botun yan yatmas sonucu akntya kaplp kaybolan Uzman çavu Ylmaz Günein (36) bulunmas için arama çalmalar 8inci günde de sürdü. Milli Savunma Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl sualt arama kurtarma timini de arama çalmalarna katlmas için görevlendirildiini açklad.

l Jandarma Komutanl bünyesindeki JAK timinin Munzur Nehrinin Anafatma mevkisinde 17 Mart günü yapt eitim srasnda 4 askerin içinde bulunduu bot devrildi. Askerlerden 3ü kendi imkanlaryla kurtulurken, Uzman çavu Ylmaz Güne ise akntya kaplp kayboldu. hbar üzerine bölgeye Ankara, Diyarbakr ve Vandan JAK timleri, anlurfa ve Elaz Emniyet Müdürlüklerinde görevli su alt arama kurtarma polisleri ile Tunceli Jandarma Komutanlna bal özel harekat timleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Güne için arama kurtarma çalmas balatld.

DENZ KUVVETLER KOMUTANLII EKPLER ARAMA çALIMALARINA KATILDI

Munzur Nehrinde sulara kaplarak kaybolan JAK timi görevlisi Uzman çavu Ylmaz Güneii arama çalmalar Ankara, Diyarbakr ve Van il jandarma komutanlna bal JAK timleri ile Rize ve Elaz Emniyet Müdürlüüne bal su alt arama kurtarma polisleri, Tunceli AFAD görevlileri ve gönüllü ekiplerle 8inci günde de sürdü. Milli Savunma Bakanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl bünyesindeki sualt arama kurtarma timinin de arama çalmalarna katldn açklad. Sualt arama kurtarma timleri, Munzur Nehrinin döküldüü Uzunçayr Baraj Gölünde dal yaparak su altnda arama yaparken, dier ekip ise 2 robot kamerayla su altn izledi.

Arama ve kurtarma ekipleri, Munzur Nehrinin debisi yükselen sularnda kayp Uzman çavu Günei bulmak için bugün sabah saatlerinden itibaren Munzur Vadisi Anafatma mevkisinde itibaren botlarla su içinde ve kyda arama çalmalarn devam ettirdi. u ana kadarki çalmalarda kayp uzman çavuun izine rastlanmad.

BABASI çALIMALARI YERNDE TAKP ETT

Jandarma Uzman çavu Ylmaz Günein Kahramanmaran Elbistan ilçesinden gelen babas Emin Güne, arama kurtarma çalmalarn yerinde takip etti. l Jandarma Komutan Albay Sinan en, Günein ailesine, yaplan arama çalmalar hakknda bilgi verdi ve çalmalarn devam edeceini söyledi.

GÜLSTAN DOKU çN DE ARAMALAR TEKRAR BALATILDI

Tuncelide, 5 Ocak gününden bu yana haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Doku (21) için yaplan arama çalmalarna katlan ekiplerin,17 Mart günü Uzman çavu Ylmaz Günein bulunmas için görevlendirilmesi nedeniyle Doku için arama çalmalarna ara verilmiti. Deniz Kuvvetleri Komutanl ekiplerinin bugün Uzman çavu Ylmaz Günein arama çalmalarna katlmasyla, 80 gündür kayp olan Gülistan Doku içinde arama çalmalar tekrar balatld. Bugün yaplan arama çalmalarnda Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanlmad.

DOKU VE GÜNE çN MKANLAR SEFERBER EDLD

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 80 gündür kaybolan Gülistan Doku ve 8 gün önce kaybolan Uzman çavu Ylmaz Günein arama çalmalar için bütün imkanlarn seferber edildiini söyledi. Vali Sonel, Tuncelide 80 gün önce kaybolan üniversite örencimiz Gülistan Doku kardeimiz ile yine Munzur Nehrinde 8 gün önce sulara kaplarak kaybolan Uzman çavu Ylmaz Güne kardeimizi ilk günden bu yana devletimizin bütün imkanlarn seferber ederek aryoruz. Gerek jandarma ekiplerimiz gerek emniyet, gerek AFAD ekiplerimiz, gönüllü vatandalarmz, Deniz Kuvvetleri Komutanl ekipleri hep birlikte çalmalara ara vermeden devam ediyoruz. Her 2 kardeimizin aileleri de hem tarafmdan hem de dier yetkililerimiz tarafndan arama çalmalar ile ilgili bilgilendiriliyor. Hem Gülistan Doku hem Ylmaz Güne kardeimiz bulununcaya kadar arama çalmalarmz kararllkla devam edecektir dedi.

Ana Sayfaya Git