Kirayı ödeyemeyen aile sokağa atıldı

Batman’da evsiz kalan aile, hastane bahçesinde yaşam mücadelesi veriyor. 4 kişilik aile, havaların soğumaya başladığı kentte sokakta yatıyor.

Haberler 06.10.2017 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiray ödeyemedii gerekçesiyle sokaa atlan 4 nüfuslu Gülen ailesi, 15 gündür hastane bahçesinde yaam mücadelesi veriyor. Havalarn soumaya balad kentte darda yere serdikleri yataklarda uyuyan aile, ban sokacak scak bir yuva aryor.

Batman merkez Ksmet Mahallesinde ikamet eden 4 nüfuslu Gülen ailesi, kiray ödeyemedikleri gerekçesiyle 15 gün önce ev sahibi tarafndan sokaa atld. Gidecek yer bulamayan aile, Batman Bölge Devlet Hastanesi bahçesine snd. Havalarn soumaya balad ve geceleri 7 dereceye kadar dütüü kentte, hastane bahçesinde yatan ve yemek ihtiyacn hastaneden karlayan aile, ban sokacak scak bir yuva aryor.

STYORUM

Aile babas Sadun Gülen, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfnn (SYDV) kiralarn ödediini belirterek, Ama ark ev sahibi bizi eve almyor. Eyalarmz da evin içinde. Devlet bize yardm ediyor ama ev sahibi bizi eve almyor. sizim, evimiz yok. Lütfen bize yardm etsinler, i istiyorum dedi.

TEK STEMZ YUVA

Anne Emine Gülen ise yemeklerini hastaneden karladklarn anlatarak, Bu soukta çocuklarm ölecek. Ben de eker hastasym. Allah rzas için bize bir ev bulsunlar. Tek istediimiz scak bir yuvadr. Baka bir ey istemiyorum. çocuklarm üüyor. Yatak yok dayanamyorum artk. Ben kadnm banyo yapamyorum, elbiselerimiz yok, çocuklar okula gidemiyor. çocuklarmn bu durumdan kurtulmas için bir yuva istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git