Kitap satışı patlamada!

Mardin'de koronavirüs önlemler kapsamında eve kapananlar, kitap okumaya yöneldi. Kentteki kitapçılar talep doğrultusunda evlere servis hizmeti başlatırken, kentte son 10 günde, normal zamanlarda 1 yılda satılan sayıda kitap satıldı.

Haberler 23.03.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Vuhan kentinde ortaya çkan koronavirüsün Türkiyede de görülmesinin ardndan, salgnn önlenmesi için eve kapanan Mardinliler, kitap okumaya yöneldi. Kentteki kitapçlar ise müterilerin talepleriyle evlere kitap servisi balatt. Evde kalanlarn kitap okumaya yönelmesiyle birlikte son 10 günde satlan kitap says, kentte bir ylda satlan kitap saysna yaklat. çok youn bir dönem geçirdiklerini söyleyen kitapçlar, geçen yl 25 bin kitap satarken, son 10 günde yaklak 20 bin kitap sattklarn söyledi.

Bin 500 metrekarelik alanda bölgenin en büyük kitapevinin müdürü Necmettin Uçar, çok fazla talep var. Bu talepleri karlamak için servis araçlarmzla direk evlerine teslim ediyoruz. Son bir hafta 10 günde sattmz kitap says hemen hemen bir ylda sattmz kitap saysn geçti. Koronavirüsten dolay evlerinde kalan vatandalarmza kitaplarmz servis araçlarmzla hijyenik bir ortamda elemanlarmz evlerine kadar ek bir ücret istemeden teslim ediyor. Mardinde son iki haftada en çok Huzur Soka, Olaslksz bir de Karantina kitab satlyor. Daha önce kesinlikle bu kadar iimiz olmamt. Mardin okuyor. Mardinliler evlerinden çkmasnlar; güzel zaman geçirsinler, kitap okusunlar, etkinlik yapsnlar, sohbet etsinler, çocuklaryla oyun oynasnlar diye böyle bir çalma balattk. Bu zor günleri inallah hep beraber atlatacaz dedi.

KTAP OKUMAK BU SÜRECE Y GELYOR

Evde uzun süre kalaca için kitap aldn ifade eden Remziye Atl ise Bu süreç içerisinde kitap okumay tercih ediyorum. Buraya da kitap almaya geldim. Daha çok kiisel geliim okuyorum. Evde yeteri kitap olmad için gelip buradan aldm. Bu zorlu süreçte kitap okumak daha iyi geliyor diye konutu.

Kendisi ve çocuklar için kitap almaya gelen Abdulbasit Deniz de unlar söyledi:

Maalesef dünya genelinde görülen koronavirüs nedeniyle insanlarn evde kalmasna insanlarn gelecei açsndan daha hayrl olaca kararna varldktan sonra biz de doal olarak bu çarya uymak durumunda kaldk. Bu süreci daha iyi deerlendirmek için evde ebeveynin modelliini de göz önünde bulundurarak çocuklarmza daha iyi zaman geçirmek için kitap okuma frsatn deerlendirmeye çaltk. Bu dönem çocuklarmzla beraber kitap okuma alkanl gelitirmek için de bir frsat oldu. Bu kapsamda özellikle bakmak istediim elimde olmayan birkaç kitap vard onlar temin etmek için geldim. Bu son dönemde daha çok düünce tarihi ve felsefi kitaplar okuyorum.

Daha önce ayda bir kitap bitirirken imdi haftada iki kitap bitirdiini anlatan Deniz, Daha önceleri de düzenli kitap okuyorduk ama i nedeniyle ve çocuklarn okula gitme süreciyle birlikte bu daha yava oluyordu. Bu süreç ve ilerdeki yavalamayla birlikte kitap okuma oran artt. Bu da bizim açmzdan iyi bir frsat oldu dedi.

Furkan Barak da koronavirüs tedbirleri kapsamnda evde kalaca için kendisi ve evdekiler için uzun bir süre aradan sonra ilk defa kitap almaya geldiini söyledi.

Ana Sayfaya Git