Korona virüs çocukları da yakalıyor

Diyarbakır'da korona virüs pozitif çıkan 10 çocuk tedavi altında, durumu kritik olan 1 çocuğa oksijen veriliyor

Haberler 17.04.2020 - 23:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesinde 10 çocuun korona tedavisi gördüü ve 1 tanesine oksijen verildii belirtildi. Dicle Üniversitesi çocuk Göüs Hasatlklar Hastanesi Ana Bilim Dal Bakan Doç. Dr. Velat en, çocuklar olan ailelere korona virüse kar uyarlarda bulundu. çocuklarn korona virüsten korunmas gerektiini belirten en, çocuklar erikinlere göre bu hastal daha hafif atlatyor. Ancak bu çocuklarn bulatrd anlamna gelmiyor. Bu nedenle çocuklar korona virüsün süper taycs söz konusu olduundan dolay onlar korumamz ve bulatrclklarn önlememiz gerekiyor dedi.

Dicle Üniversitesi çocuk Göüs Hasatlklar Hastanesi Bilim Dal Bakan Doç. Dr. Velat en, çocuklarn korona virüsten korunmasna ilikin hlas Haber Ajans (HA) muhabirine açklamalarda bulundu. çocuklarn süper tayc olduunu belirten Doç. Dr. en, Korona virüs çocuklarda da özellikle sonbahar ve k mevsiminde souk algnl ile kendini gösteren virüslerden biriydi. Ancak u anda günümüzde bahse konu olan korona virüs bunun ekil deitirmi halidir. Yani çocuk ya gruplarnda artk bu hastal maalesef giderek daha sklkla görüyoruz. Tabi ki çocuklar erikinlere göre bu hastal yani korona virüsü daha hafif atlatyorlar ve birçou da bunu semptomsuz atlatyorlar. Ancak bu çocuklarn bulatrd anlamna gelmiyor. Bu nedenle çocuklarn korona virüsün süper taycs olmalarndan dolay onlar korumamz ve bulatrclklarn önlememiz gerekiyor diye konutu.

çOCUKLARIMIZ çN MÜCADELE BAIIKLIK YOLLARINI KORUMAKTIR

Astm hastal olan çocuklarn ilaçlarn düzenli olarak almas gerektiini kaydeden en, bu hastal olan çocuklarn daha iyi beslenmesi ve ikayetlerine dikkat edilmesi gerektiinin vurgulad. Doç. Dr. en, lkbahar döneminde astm rahatszl olan çocuklarn ikayetleri daha da artabiliyor. çünkü özellikle bu dönemde polen ve küf alerjileri youn miktarda bulunuyor. Bizim astml hastalardan istediimiz u, ilaçlarn mutlaka düzenli olarak kullanmalardr. Korona virüsle en önemli mücadele korunmaktr. Hastalkta kullandmz ilaçlarn gerçekten ne kadar iyi olduunu u anda biz hekimler olarak bilemiyoruz. çocuk ya gruplarnda hepsini çok rahat bir ekilde kullanamyoruz. Bu nedenle çocuklarmz için mücadelede korunmaktr, korunmann yollar da baklk sisteminden geçiyor. çocuklarmzn baklk sistemini çok dinç tutmamz lazm, bu da iyi bir uyku ve salkl beslenme ile mümkün olabilmektedir eklinde konutu.

çocuklarmzla kaliteli vakit geçirelim

çocuklarn ruhsal durumunun çok çok önemli olduuna dikkat çeken Doç. Dr. en, Dönem olarak çocuklarmz vakitlerinin büyük bir bölümünü evde geçiriyor. Bu dönemde çocuklarn ruhsal durumu çok çok önemli. çünkü televizyon kanallarnda ve gerekse ellerinde bulunan tablet ile telefonlarda sürekli korona virüs haberleri ile kar karyadrlar. Anne ve babalara buradan bir uyarda bulunmak istiyorum. Lütfen evdeyken çocuklarmzla kaliteli vakit geçirelim, onlar biraz olsun bu dünyann dnda tutalm. Tabi ki izolasyon önlemlerini oyun eklinde anlatalm ama biz biliyoruz ki çocuklarmz ruhsal dengesi çok önemlidir. Korona virüsü çok ürküterek ve çok korkutarak anlatrsak çocuklarmza çocuklarmzn baklk sistemi olumsuz etkilenir. çocuklarla evde çok güzel aktiviteleri birlikte oyun eklinde mutlak yapnz ve güzel havalarda izolasyon önlemine dikkat ederek çocuklarmzn maske takmasn salayarak site bahçesinde kendi gözetimlerinde oyun oynamalarna izin verelim ve yemek öncesi ile sonras, oyun oynadktan önce ve sonrasnda el ykama alkanl kazandrmalarn hatrlatmak isterim dedi.

Ana Sayfaya Git