Maaşı kesildi!

Diyarbakır’da henüz 12 yaşındayken evlerinin çöken duvarının altında kalan ve yürüyemez duruma gelen Azize Ergünlü’nün aldığı engelli maaşı, iddiaya göre doktorun hatası sonucu kesildi. Maddi olarak zor günler geçiren aile, yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Haberler 06.05.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesi skenderpaa Mahallesinde oturan Ergünlü ailesinin 36 yandaki kzlar Azize Ergünlü, henüz 12 yandayken evlerinin çöken duvarnn altnda kald. Arama kurtarma çalmalarnn ardndan çöken duvarn altndan çkarlan Azize Ergünlü, molozlarn bacana zarar vermesi sonucu yürüme engelli kald. 24 yl boyunca yataa baml kalan Azize Ergünlüye ar engelli raporu verildi. Her yl çkarlmas gereken rapor için geçtiimiz yl tekrar hastanenin yolunu tutan ailenin iddiasna göre doktorun yanll sonucu Azizenin ar engelli olmad kararlatrld. Engelin ortadan kalkmas ile engelli maan da alamaz duruma gelen aile, evlerine gelen belge ile ikinci bir ok yaad. imdiye kadar aldklar engelli maann iadesi istenen Ergünlü ailesi, yetkililerden sorunun çözülmesi için yardm bekliyor.

Devletimizden bizim sesimizi duymasn istiyoruz

Ablasnn yatalak ve yürüyemez durumda olduunu belirten Ezgi Ergünlü, Ablam engelli zaten, biz ona sürekli ar engelli ve yatalak olduu için rapor çkardk. 1 yl önce raporu yenilemek için hastaneye gittik. Bavurumuz sonucunda bizlere ar engelli olmad raporu verildi. Benim ablam 130-150 kiloya sahip olduu için dört kii olmadan kalkamaz. Bu yüzden devletin bizlere yardm etmesi ve yaplan yanln düzeltilmesini istiyoruz. Ablamn hem engelli maa hem de raporu iptal edilmi ve destek eitimi alamyoruz bu durumda. uana kadar bizlere ödenen ücretler geri isteniyor. Hiçbir gelirimiz yok ve evde sadece ben çalyorum. Benim aldm asgari ücret bile deil. Ben hepsine nasl bakabilir ki. Doktorlarn yapt yanllktan dolay kendilerinden ikayetçiyiz. Devletimizden bizim sesimizi duymasn istiyoruz dedi.

sizim, aile olarak yardm bekliyoruz

Baba Fikri Ergünlü ise kznn engelli olduunu, yaplan yanllk sonucu engelli maann kesildiini kaydetti. Ergünlü, lgili kuruma müracaata bulunduk fakat bizlere ödenen ücret geri ödeyeceksiniz dediler. sizim, bir tek kzm çalyorum. Aile olarak devletimizden yardm bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git