Mardin'de 45 günde 7 kadın 'intiharı'

Mardin'de son 45 günde 7 kadın "intiharı" kayda geçti. Kadınlar, "Bir kadını daha kaybetmeye tahammülümüz kalmadı" diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.

Haberler 03.08.2020 - 22:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn Cinayetlerini Durduracaz Platformu (KCDP) önceki gün yaymlad raporla temmuz aynda 36 kadnn erkekler tarafndan öldürüldüünü ve 11 kadnn da üpheli bir ekilde ölü bulunduunu açklad. Söz konusu iddet ve üpheli ölümlerin yaand kentlerden birisi de Mardin. Son 45 günde kent genelinde 7 intihar vakas kayda geçti.

ahmeran Kadn Platformu üyesi Eylem Amak, kentte kadnlarn intihara sürüklendiine iaret ederek Kadnlar ya zorla evlendiriliyor ya cinsel istismara maruz kalyor ya tehdit ve antaja maruz kalyor ya da sistemin pandemi sürecinde gerçekletirdii snavda yeterli bir say almadn düünerek intihar ediyor dedi.

EVL KADINLAR

Evli kadnlarn çounun eleri tarafndan psikolojik ve fiziksel iddete maruz brakldn ve bu kadnlarn intihar bir kurtulu olarak gördüünü kaydeden Amak, Buna artk dur denmelidir. Mevcut siyaseti brakp bunun yerine daha üretici bir politika izlenilirse bunun önüne geçilebilir. Bundan kaynakl da stanbul Sözlemesinin etkin bir ekilde uygulanmas gerekiyor. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceimizi, bir kadn daha kaybetmeye tahammülümüzün kalmadn belirtmek istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git