'Oğlum işkence edilerek öldürülmüş'

Devran Dinç'in, Evinden çıktıktan 4 gün sonra cansız bedeni merkez Sur ilçesindeki surların içinde bulundu. Baba İsmet Dinç, oğlunun işkence edilerek öldürüldüğünü iddia etti.

Haberler 08.05.2020 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesindeki evinden çkan 21 yandaki Devran Dinç 4 gün sonra, merkez Sur ilçesindeki tarihi surlarn içerisinde öldürülmü halde cansz bedenine ulald.

Edinilen bilgiye göre, 30 Nisan itibariyle evden dar çkan ve o günden buyana haber alnamayan 21 yandaki Devran Dinçn cansz bedeni 4 Mays günü Urfakap ve çiftkap arasndaki, Surun içine açlan krlm kilitli bir kapnn arkasnda bulundu. Vücudunda morluklar bulunan Dinçin cenazesi, ailenin tehisi ardndn hastane morguna katld. Covid-19 testi için Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde test yapld.

Hastanedeki testten sonra cenaze otopsi ilemleri için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde götürüldü. Otopsi ilemlerinden sonra Dinçin cenazesi Balar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlnda defnedildi. Ön otopsi raporu aileye verilmedii için Dinçin ölüm nedeni bilinmezken, aile çarpc iddialarda bulundu. Surda haftada bir gezmeye giden, arkada çevresi olmayan, kahvelere taklmayan, sigara ve uyuturucu kullanmayan, saz çalan ve kitap okuyan çocuklarnn bulunmas yönünde yaptklar bauru ve ikayetlerin, yann 21 olmas nedeniyle alaka gösterilmediini iddia etti.

YAKINLARINA EN SON SURDA GEZDN SÖYLEM

Devran Dinçin babas smet Dinç, çocuunun 30 Nisan günü Balardaki evlerinden 200 metre mesafede olan ninesine eczaneden ilaç almak için saat 17.00da çktn, ilaç alp ninesine giden ve burada 2 saat kalan olunun, Ofis Semtinde çalan daysn arayarak, Ben dar çkp gezeceim. Senin iin bittikten sonra akam 23.00da birlikte eve geçeriz dediini aktard. Baba Dinç, Devran saat 19.30dan gece saat 00.00a kadar aradn ve telefonun kapal olduunu söyledi:

YAPILAN TELEFON GÖRÜMELER

stanbulda yaayan ve cezaevinde olan daysnn eini aryor. 18.30-19.15e kadar daysnn ei ve çocuklaryla konuuyor. Yengesi iftardan sonra tekrar konuuruz deyince Devran, yenge iftardan sonra konuamaya bilirim, zamanm olmayacak diyor. Yengesi nerde olduunu sorunca Surda gezdiini söylüyor. Gece sokaa çkma yasa balyordu. çocuklarm Surda arama yaptktan sonra sabaha doru 04.00te eve geldiler. 1 Mays günü sabah saat 08.00da Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne çocuumuzun kayp olduunu, ellerinde olup olmadn sorduk. Devrann kimliini verdik, sorgulatld. Polis, ne hastanelerde ne de gözaltnda dedi. Surda ben, annesi, kardeleriyle birlikte tekrar aramaya çktk.

YAPACAIMIZ BR EY YOK

Olu Devrann doay çok sevdiini ve sürekli Sura gittiini dile getiren baba Dinç, Kaybolmadan önce ablasn akam papatya toplayp sana getireceim demiti. Emniyet Genel Müdürlüünü aradk çocuumuzu bulamadk deyince, 21 yandaysa bir ey yapamayz dediler. Eve geldiimizde gece 00.00a kadar 3 kere aradm Emniyet Genel Müdürlüü, Balar Polis Karakoluna gitmemizi söyledi. Balar karakolu, yapacamz bir ey yok, çocuk reit, arkadalaryla birliktedir, eve gelecektir dedi.

Saraykap Karakoluna oradan Mardin Kap Karakoluna gittiini ifade eden baba Dinç, çocuumun 3 gündür kayp olduunu söyledim. Kameralar bakmalarn talep ettim. Onun içinde izin almam gerektiini yine ellerinden bir ey gelmedii cevabn aldk. Nereye gittiysek ayn eyleri söylediler.

CENAZE BULUNDUUNDA

Mardinkap Karakolunun 4 Maysta einin annesini arayp Devrann ellerinde olduunu söylediklerini iddia eden baba Dinç, olay yerine gittiinde sizinki deil yant alm:

Birbirlerinden haberleri olmadan sürekli eve gelir, elimizde deil deyince üpheye girdim. Kimlii olmad için onlarn elinde, aratryorlar, Pazartesi brakrlar diye düündüm. Mardinkap Karakolu 4 Maysta kaynanam arayp Devrann ellerinde olduunu söylüyor. Olay yerine gittiimizde polisler, sizinki deil, 15 yandaki bir çocuktur dediler. Üzerinden bir ey çkmadn söylediler. Cenazenin bulunduu yerde telefon kapa, bataryas ve telefon dalm bir ekilde gördüm. 155e telefonla konutuumda telefonu cenazenin bulunduu yere nasl brakrsnz, nasl bir incelemedir bu dedim. Telefonu arkadama verip karakola teslim etti.

DEVRAN LK KAYBOLDUU GÜN ÖLDÜRÜLDÜ

Devran ilk kaybolduu gün öldürüldü iddiasnda bulunan baba Dinç, unlara dikkat çekti: Her yerde mobese kameralar var. ki kap arasnda kilitli bir kap var. Dardan kimse giremez. çift Kapnn 10 metre uzanda, pastanenin karsnda bir yerde. Surun içine çkan kapnn kilidi krlm çocuum içinde bulundu. çocuum srtnn 4 yerinden, yüzünden ve boazndan darbe alm. Belli ki ikence edilerek öldürülmü. Birkaç kii tarafndan yapldn, ebekenin çekmedii, derin, kuytu bir yere götürüldüünü düünüyoruz. Kaybolduu gün saat 21.00dan 00.00a kadar belki 30 kere aradm. Aradmda 30 saniye bekledikten sonra ulalamad söyleniyordu. 00.00dan sonra direk ulalamad söyleniyordu. Derin bir yere götürülüp daha sonra üste çkardklarn düünüyoruz.

SAZINI çALAR, KTABINI OKURDU

Devrann arkada çevresinin pek olmadn kaydeden baba Dinç, sadece Suru gezmeyi çok sevdiini dile getirdi. Hiç kimseye bir zarar vermediini belirten baba Dinç, Kahveye gitmez, sokaklarda gezmezdi. Haftada bir kere Suru göreyim bana yeter derdi. Eve gelir sazn çalar, kitabn okurdu. Evden darya doru düzgün çkmazd bile. Evde bile sesi kimseye gitmezdi. Sadece ii kitap okumakt diye konutu.

Ana Sayfaya Git