Ramazanın son cuma namazı Kocatepe Camisi'nde kılındı

Ramazanın son cuma namazı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin tarafından Kocatepe Camisi'nde kıldırıldı.

Haberler 23.05.2020 - 02:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle temsili klnan namaz öncesi Bir Ömrü Ramazan Gibi Yaamak balkl hutbeyi irat eden ahin, ramazann bereketi, esenlii ve rahmetiyle bir ay boyunca müminleri kuattn bildirdi.

Ramazanda kazanlan güzelliklerin ömür boyu muhafaza edilmesi gerektiini vurgulayan ahin, öyle konutu:

Ramazan- erifin bu son günlerinde her birimizin niyaz, balanm bir kul olarak Rabbimizin rzasna nail olmaktr, bu ayda kazandmz bütün güzel hasletleri bir ömür muhafaza ederek, istikamet üzere hayatmz idame ettirmektir. Zira Allaha kulluk vazifemiz, Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et. ayetinde buyurulduu üzere, son nefesimize kadar bir ömrü ramazan gibi yaamaktr.

Ramazann Kuran ay olduunu vurgulayan ahin, ramazan sonrasnda da Kuran- Kerim okumaya ve örettii deerleri bir ömür yaaya, yaatmaya gayret gösterilmesi gerektiini söyledi.

ahin, Bir ay boyunca tuttuumuz oruçla irade eitimi ve sabr imtihanndan geçtik. ifadesini kulland.

Orucun nefis terbiyesi anlamna geldiine iaret eden ahin, unlar kaydetti:

Orucun eittii iradelerimizin deerini bilelim. Nefsimizin arzu ve isteklerine kar kendimizi tutalm. Dilimizi yalan, iftira, gybet, kouculuk gibi çirkin sözlerden uzak klalm. Kalbimizi her türlü kin, haset, nefret, bencillik, öfke gibi kötü duygulardan arndralm. Ailemize, çevremize ve bütün mahlukata iddetle deil merhametle yaklaalm. Zihnimizi hakikat, gönlümüzü muhabbet üzerine tutalm.

Ramazan boyunca hayrseverlerin ihtiyaç sahiplerine yardmda bulunduunu bildiren ahin, Her iyilik bir sadakadr. hadisini hatrlatt.

ahin, ramazan sonrasnda da bu paylamn devamnn önemine dikkati çekerek, nfak anlayyla güzide vatanmzn dört bucandan, yedi ktaya uzanan gönül köprüleri kuralm. u fani dünyada yaptmz iyiliklerle kubbede ho bir sada brakalm. dedi.

- Bu yaknl kaybetmeyelim

Hafz Osman ahin, ramazanda manevi duygularn younlatn, ibadetlerin, hayr hasenatn arttn söyledi.

Ancak kulluk vazifesinin sadece ramazanla snrl olmadn, bu sorumluluun bir ömür devam ettiini belirten ahin, u ifadeleri kulland:

Takva bilinciyle her an kendimizi Allahn huzurunda hissederek davranlarmza yön verelim. Onun emir ve yasaklarna riayet ederek dünyada mutlulua, ahirette kurtulua erelim. Ey iman edenler. Allah için takva sahibi olun. Herkes yarn için ne hazrladna baksn. ayetine kulak verip, ebedi hayatmz için bugünden hazrlk yapalm. On bir ayn sultan ramazanda eda ettiimiz ibadetlerle, Cenabhakka yaknlmz artrdk. Bu yaknl kaybetmeyelim. Rahmet aynda tattmz kulluk lezzetini, gönül huzurunu bir ömre yayalm. te o zaman dünya hayatmz ramazan, ahiretimiz de bayram olacaktr.

Ana Sayfaya Git