Torba tasarı kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Haberler 22.03.2018 - 16:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanuna göre, eski bakanlara ve TBMMnin eski üyelerine görevde bulunduklar srada verilen diplomatik pasaportlarn, görevlerinin sona ermesi halinde de geçerlilii devam ettirilecek.

Kadnlarn çalma hayatna katlmasnn teviki amacyla iverenlerce okul öncesi çandaki çocuklar için verilen ve ücretin bir parças olan kre ve gündüz bakmevi hizmeti vergi d braklyor.

Buna göre, iverenlerce i yerinde kre ve gündüz bakmevi hizmetlerinin verilmedii durumlarda, ödemenin dorudan bu hizmetleri salayan gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerine yaplmas artyla her bir çocuk için aylk, asgari ücretin aylk brüt tutarnn yüzde 15ini amamak üzere bu istisnadan yararlanlacak. Bu yüzde 15 orann, asgari ücretin aylk brüt tutarnn yüzde 50sine kadar artrmaya ve kanuni seviyesine getirmeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Motorlu Tatlar Vergisi kapsamnda olan minibüs tanmndaki 9 ile 15 oturma yeri ifadesi 9 ile 17 oturma yeri otobüs tanmndaki en az 16 oturma yeri ifadesi de en az 18 oturma yeri olarak deitiriliyor.

Kanunla, sizlik Sigortas Kanununda düzenlemeye gidiliyor.

Buna göre; 2020 sonuna kadar (1 Ocak 2018- 31 Aralk 2020 döneminde) ie alnan sigortallar nedeniyle ilave istihdam salayan özel sektör iverenleri için 12 ay süreyle, gelir vergisi stopaj, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi destei teviki getirilecek. malat ve biliim sektöründe faaliyet gösteren i yerlerinde ilave ie alnacaklar için daha yüksek tutarda sosyal güvenlik primi destei salanacak.

Ana Sayfaya Git