Ticari taksiler denetleniyor

Kentteki toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Diyarbakır Belediyesi, kent genelinde yolcu taşıyan ticari taksileri de denetliyor. Denetimlerde, ücret tarifesine uymayan, çalışma ruhsatı bulunmayan ve taksimetre açmayan araçlara cezai işlem uygulanıyor.

Haberler 16.09.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zabta Daire Bakanl Trafik ube Müdürlüü ekipleri, kentteki toplu tama araçlar ile bin 146 ticari taksiye yönelik denetimlerini artrd. Zabta ekipleri, kentin birçok noktasnda olduu gibi youn olarak kullanlan Diclekent Bulvarnda ve Kamlo Bulvarnda (Protokol Yolu) ticari taksileri durdurup kontrolleri yapt. Kontrollerde araçlarn taksimetreleri, çalma ruhsatlar, ücret tarifeleri denetlendi. Eksiklikleri bulunan ticari taksiler hakknda 1608 sayl kanuna göre cezai ilem uyguland. Denetimlerde orijinalin dnda aksesuar, yüksek sesli müzik dinleme gibi durumlar da inceleyen Zabta ekipleri, yolculara ticari taksiler hakknda ikayetlerinin olup olmadn da sordu.

Denetimler sürecek

Büyükehir Belediyesi Zabta ekipleri, vatandalarn madur olmamas için kent genelinde faaliyet yürüten bin 146 ticari taksiye yönelik denetimleri artrarak sürdürecek. Rutin denetimler dnda sivil zabta personelleri ticari araçlara binerek uygulama yapyor. Yaanacak her hangi bir olumsuz durumda vatandalarn ticari taksinin plakasn alarak ALO 153 hattna veya Zabta Daire Bakanlna ikayette bulunmas halinde Zabta ekipleri, annda gerekli müdahalede bulunacak.

Ana Sayfaya Git