Töre cinayeti faili yakalandı!

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmada, 10 Mayıs 2017'de İzmir'in Karabağlar ilçesinde Safiye Karakaş'ın sokakta ateşli silah ile öldürülmesiyle ilgili hakkında "Töre saiki ile öldürme" suçundan İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesince müebbet hapis cezası ile kesinleşmiş hükmü bulunan firari Ünal karakaş'ın merkez Kayapınar ilçesi Yolboyu Mahallesi'nde saklandığı bilgisine ulaşıldı. Belirlenen adrese yapılan operasyonda Karakaş, jandarma ekiplerinden kaçmaya çalışırken yakalandı. İşlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı.

Haberler 18.03.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirin Karabalar ilçesinde, Safiye Karakan(28) töre gerekçesiyle sokak ortasnda öldürülmesiyle ilgili görülen davada firari olarak yarglanan ve verilen arlatrlm müebbet hapis cezas, 18 yla düürülen Ünal Karaka, Diyarbakrda yakaland.

Diyarbakrda sorun yaad eini terk eden 6 çocuk annesi Safiye Karaka, 10 Mays 2017 günü, zmirin Karabalar ilçesinde sokak ortasnda, einin yeeni Abdullah Karaka tarafndan tabancayla öldürüldü. Cinayetin ardndan Abdullah Karaka ile Mehmet K. ve Hüseyin K. tutukland.

KARAKA CNAYET

Cinayete kartklar belirlenen Ünal Karaka ve Sadiye B. ise yakalanamad. Töre saikiyle öldürme suçundan zmir 11inci Ar Ceza Mahkemesinde yaplan yarglama sonunda Abdullah Karaka, Tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürme suçundan arlatrlm müebbet, Ruhsatsz silah bulundurma suçundan da 2 yl hapis ile 2 bin TL para cezasna çarptrld. Yarglama srasnda tahliye edilen sanklardan Mehmet K.ye, Tasarlayarak ve töre saikiyle adam öldürme suçuna azmettirme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas verildi.

VERLEN HAPS CEZALARI

Firari sank Ünal Karaka ise, Tasarlayarak ve töre saikiyle adam öldürme suçuna yardm etme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas ile cezalandrld.Ancak mahkeme, firari sann cezasn suça yardm sfatyla katld gerekçesiyle 18 yla düürdü. Hüseyin K. beraat ettirilirken firari sank Sadiye B.nin dosyas ayrld.

Diyarbakr l Jandarma Komutanl ekipleri, hakkndaki hapis cezas kesinleen Ünal Karakan Kayapnar ilçesine bal Yolboyu Mahallesinde yaayan M.S.nin evinde sakland bilgisini elde etti.

Adrese baskn düzenleyen jandarmay gören Karaka, kaçmaya balad. Yaanan ksa süreli kovalamacann sonunda yakalanan Ünal Karaka, sevk edildii adliyede tutuklanarak, Diyarbakr E Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumuna gönderildi.

Ana Sayfaya Git