11 nüfuslu ailenin tek odalı evde yaşam mücadelesi

Diyarbakır’da 11 nüfuslu Balyoz ailesi, tek odalı derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Annenin meme kanseri tedavisi gördüğü babanın ise işsiz olduğu aile yardım bekliyor.

Haberler 02.01.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesine bal Kaldrm köyünde tek odal bir evde 4ü kz 9 çocuu ile birlikte yaayan ve meme kanseri tedavisi gören Sadiye ile Mehmet Galip Balyoz çiftinin dram yürek yakyor. Bir taraftan hastalk dier taraftan da yoksullukla pençeleen aile yardm bekliyor.

11 NÜFUSLU ALE

ki yl öncesine kadar aracyla hurdaclk yaptn ancak eine meme kanseri tehisi konulmasnn ardndan elinde avucunda ne varsa sattn anlatan Mehmet Galip Balyoz, Eimi 2 yldr hastaneye götürüp getiriyorum. Tedavi için her eyimi sattm. Elimde hiçbir ey kalmad. Maddi durumumuz yok. Eim iki defa ameliyat oldu göüslerinden biri alnd. Yardmseverlerden, belediye bakanlarndan, yetkililerden yardm bekliyoruz. 4ü kz 5i erkek 9 çocuum var. Liseye giden çocuumu maddi durumum olmadndan okutamyorum. Tek odal bu evde yayoruz. Baka odamz olmadndan 11 kii burada kalyoruz. Eim kanser olduundan dolay salkl bir ortamda hayatn devam ettirmesi lazm. Bizim kaldmz ev toprak ve hijyenik deil. Rutubetli olduu için hastalanyoruz. Evin çats damlyor onu engellemek için poet ile kapattk. Sobamz yok, snamyoruz dedi.

TEK ODALI EVDE YAAM

ki yldr hiçbir ey yapamadn anlatan Sadiye Balyoz ise, Her eyi eim yapyor. laçlarm o veriyor. Tek isteim var, devletimiz bize ev yardmnda bulunsun. Temiz bir ortamda yaamak istiyorum. çamar makinemiz olmadndan kyafetlerimizi komulara, evden eve götürüyoruz. Bir yl kemoterapi gördüm. Gösüm alndktan sonra ilaç tedavisine baladm. Her eyimiz vard ama hepsi gitti. Bu hastalktan dolay hiçbir ey kalmad diye konutu.

Ana Sayfaya Git