2 sanığa tahliye!

Mardin'in Derik ilçesinde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin davanın duruşmasında tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

Haberler 29.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesine Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün ehit olduu terör saldrsna ilikin 15 sann yargland davann durumasnda, tutuklu 2 sann tahliyesine karar verildi.

Mardin 3. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuksuz sanklar Abdülkadir Deniz, Saime Ate Mesutolu, Nursel Eser, Zinet Erda ve Zuhal Dalçin hazr bulundu, baka illerdeki cezaevlerinde tutuklu bulunan sanklar, Tahsin Erda, Mehmet Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Ba, Fikret Deniz ve Vedat Erol ise Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Tutuklu sanklar Tahsin Erda, Mehmet Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Ba, Fikret Deniz ve Vedat Erol, savunmalarnda saldryla bir ilgilerinin bulunmadn öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Tutuksuz sanklar Abdülkadir Deniz, Saime Ate Mesutolu, Nursel Eser, Zinet Erda ve Zuhal Dalçin, suçsuz olduklarn iddia etti.

çileri Bakanl yetkili avukatlar ile müteki avukatlar, tutuklu sanklarn tutukluluk halinin devam etmesini, sank avukatlar da tutuklu ve tutuksuz yarglanan müvekkillerine atl suçlar reddederek tahliye ve beraatlerini talep etti.

Durumada söz alan ehidin aabeyi Ali Haydar Safitürk ve ehidin ablas Zeynep Bakrkaya, saldrnn faillerinin bir an önce bulunmasn istediklerini belirtti.

- 2 sana tahliye karar

Mahkeme heyeti, verdii ksa arann ardndan tutuklu sanklardan Ahmet Deniz ve Fikret Denizin, haklarndaki mevcut delil durumu ile tutuklu kaldklar süreyi dikkate alarak tahliyelerine ve yurt d çk yasa adli kontrol tedbiri uygulanmasna karar verdi.

Heyet, dier tutuklu sanklarn tutukluluk halinin devamna ve dier taleplerin reddine karar vererek durumay 12 Temmuza erteledi.

Durumay, Derik Kaymakam Hakan Kafkas, Trabzon-Mardin Kardelik Projesi Koordinatörü ve Trabzon ehit Aileleri Dernei adna Ahmet Külekçi, Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazi ve Terör Madurlar Dernei Bakan Hatice Turan Kandemir de izledi.

Ana Sayfaya Git