İstismarcıya 32 yıl ceza!

DİYARBAKIR'da, 2016 yılında, 14 yaşındaki kız çocuğunu harabe bir eve götürüp, farklı zamanlarda 10 kez cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ali Kayar (29), yargılandığı davada 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ali Kayar'ın cezasında 4 kez artırım yapan mahkeme, tutukluluk halinin de devamına hükmetti.

Haberler 02.04.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ailesi ile birlikte yaayan ve o dönem 14 yanda olan H.B. adl kz çocuu, annesine cinsel istismara uradn söyledi. Mahallede bulunan bir kiinin kendisini harabe binaya götürerek, farkl zamanlarda 10 kez cinsel istismarda bulunduunu söyleyen H.B., annesi tarafndan hastaneye götürüldü. Görevlilerin durumu polise bildirmesi üzerine kimlii tespit edilen Ali Kayar, gözaltna alnd, ardndan da tutukland.

Yürütülen soruturmann ardndan hazrlanan iddianamede, Ali Kayarn çocuun nitelikli cinsel istismar ve kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 36 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi. Savc, üphelinin, istismar kimseye anlatmamas için H.B.yi tehdit ettiini belirtti. H.B.nin, olay ailesine anlatmaktan korktuu için üphelinin yanna gitmeye devam ettiini kaydeden savc, Ali Kayarn bu ekilde eylemlerini 10 kez tekrarladn kaydetti. ddianamede, madurun annesiyle birlikte kadn doum hastanesine gitmesi üzerine olayn adli mercilere yansd ifade edildi.

BASKIYLA FADEM ALINDI

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu sank Ali Kayar hakknda Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn da avukat Remzi Atalay araclyla müdahil olduu durumada suçlamalar kabul etmeyen sank Ali Kayar, Polisler beni yakaladnda kelepçe takp, dövdüler. Karakolun bahçesinde 30 polis bana bard. fade hazrlayp, kabul etmemi istediler. Belki ceza almayacam söylediler. Ben cinsel istismarda bulunmadm. Polislerin basksyla ifade verdim dedi.

UTANDII çN KNC KEZ FADES ALINMADI

Sann kendisine ilk istismar yaptnda beinci snfa gittiini söyleyen H.B. ise On veya yirmi defa ayn eyleri yapt. Beni hep korkutuyordu. Beni her seferinde harabe eve götürdü. Korktuum için olay kimseye anlatamadm dedi.

Mahkeme, ksk sesle ve utanarak ifade verdiini tespit ettii H.B.nin, tekrar ayn olay yaamamas ve psikolojisinin daha fazla etkilenmemesi için savclkta verdii ifadesini okudu. H.B., ifadesinde anlattklarnn doru olduunu söyledi.

STSMAR BULGUSUNA RASTLANMADI

Yarglama srasnda aldrlan tbbi raporlarda ise madurda darp izleri olmad, cinsel istismar bulgularna rastlanmad ve gebe olmadnn anlald ifade idildi. Adli Tp Kurumu raporunda ise madurun cinsel istismara maruz kaldna dair herhangi bir fiziksel bulguya rastlanmad, ancak iddia edilen olayn üzerinden uzun zaman geçmesi nedeniyle vücutta herhangi bir bulgu bulunamayabilecei kaydedildi. Yarglama srasnda polise yaptrlan aratrmada, H.B.nin ifadesinde bahsettii ekilde harabe evlerin bulunduu da tespit edildi.

32 YIL NDRMSZ CEZA

Yarglama sonucunda mahkeme, sank Ali Kayar çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 32 yl hapis cezasna çarptrd. Ceza orannda 4 kez artrm yapan mahkeme, sann pimanlk duymamas ve cezann gelecei üzerindeki olas etkisini dikkate alarak herhangi bir indirim uygulamad. Mahkeme, Ali Kayarn tutukluluk halinin devamna karar verdi.

15 YAINDAK çOCUK DURUP DURURKEN BU SAçLAMALARDA BULUNAMAZ

Gerekçeli kararnda sank ve madurun ailesi arasnda bir husumet bulunmadn belirten mahkeme, 15 yandan küçük olan H.B.nin ya dikkate alndnda, kendisinin ve ailesinin namusunu ortaya koyacak ekilde, durup dururken sank ile ilgili bu ekilde suçlamalarda bulunmasnn hayatn olaan akna aykr bulunduu kaydedildi. Madurun tüm ifadelerinin yer, zaman, kii ve olay örgüsü bakmndan tutarl ve itibar edilebilir olduunu belirten mahkeme, sann kaçamakl ifadeler kullandn ifade etti. Madurun ancak cinsel bir birliktelik esnasnda yaanmas muhtemel bilgileri verdii dikkate alndnda, bu yataki bir çocuun yaamad olaya ilikin bu bilgileri vermesinin hayatn olaan akna aykr bulunduu belirtilen kararda, Madurun açk, net, tutarl ve ya dikkate alndnda gerçeklememesi halinde bilebilmesinin mümkün olmad cinsel detaylar içeren anlatmlar dikkate alnarak eylemin gerçekletii sonucuna varlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git