40 yıldır biriktirdiği antika eşyaları evinde sergiliyor

Van'da yaşayan Osman Hezer, çocuk yaşından bu yana topladığı eski para ve antika eşyalarını sergilediği evinin odasını ziyaretçilere açtı.

Haberler 09.11.2016 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalan Hezer (55), 15 yandan bu yana toplad eski para ve antika eyalar evinin bir odasnda sergiliyor.

Hezer, AA muhabirine yapt açklamada, haftada bir gün evini vatandalara açarak, antika eyalar tanttn söyledi.

Koleksiyonunda Osmanl dönemine ait para, kak, çatal, kitap, tespih, pul ve farkl malzemelerin bulunduunu anlatan Hezer, Bu eyalar görseli güzel olsun diye evimin bir odasnda sergiliyorum. nsanlarn tarihi deerlere sahip çkmasn ve sevmelerini istiyorum. Haftann bir günü vatandalar arlayarak onlara insanmzn eski dönemde hangi artlarda hangi eyalarla yaadklarn anlatyorum. dedi.

- Misafirlie geldiklerinde aryorlar

Hezer, koleksiyonundaki eski paralarn ayr bir öneme sahip olduunu ifade etti. Paralarn üzerinde hangi padiah dönemine ait olduu bilgisinin yer aldn belirten Hezer, ziyaretçilerin özellikle bunlar incelediklerini dile getirdi.

Hezer, tarihi güzellikleri saklamak yerine insanlarn beenisine sunmay tercih ettiini anlatarak, Bu eyalar paylanca mutlu oluyorum. nsanlar misafirlie geldiinde çok aryorlar. çünkü burada unutulmaya yüz tutmu deerlerimizi görüyorlar. Eski döneme ait eyalarla karlanca çok hüzünleniyorlar. diye konutu.

Antika eyalarn bulunduu oday gezen örencilerden Kardelen Gültepe, ilk kez Hezerin evinde gördüü antika eya ve paralar incelediini belirtti.

Yakup Güne de evde adeta bir müzeyle karlatn ve çok ardn ifade ederek, Burada gördüüm eyalardan çok etkilendim. Hepsinin tarihi deeri var. Eyalar görünce çok heyecanlandm. Bugünden itibaren deerli eyalar saklayarak ben de koleksiyoncu olacam. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git