50 bin kişi katıldı

Şeyh Halid'i anma etkinliğinde 50 bin kişi, 1 kilometrelik kardeşlik sofrasına oturdu.

Haberler 15.05.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMANn Beiri lçesine bal Örmegöze Köyünde her yl Maysn ikinci haftasnda düzenlenen eyh Halidi anma ve a dökme etkinliine bu yl Türkiyenin dört yanndan 50 bin kii katld. Konuklar arlamak için köye 5 bin çadr kurulurken, etkinliin son gününde 50 bin davetli, 1 kilometrelik kardelik sofrasnda birlikte yemek yedi.

Örmegöze Köyünde her yl Mays aynn ikinci haftasnda düzenlenen eyh Halidi anma ve a dökme etkinliine bu yl da binlerce kii katld. ki gün süren etkinliklere yaklak 50 bin kii katlrken, konuklar arlamak için köye 5 bin çadr kuruldu. Örmegöze Köyüne gelenler Nakibendi tarikatnn bir kolu olan Zilan eyhlerinden, eyh Halidin türbesine giderek, dua etti. Karadeniz bölgesi bata olmak üzere Türkiyenin dört bir yanndan gelen konuklarn iki gün süreyle kald köyde etkinliklerden önce uzun hazrlklar yapld. Etkinliklere bu yl, stanbul, zmir, Ankara, Kastamonu, Ordu, Samsun, Amasya, Erzincan, Konya, Balkesir, Adana, Mersin, Manisa ve Tekirdadan ziyaretçiler katld. Etkinlik boyunca Tekirda ve Lüleburgaz ilahi gruplar tarafndan konuklara ilahi dinletisi sunulurken, ziyaretçiler birlikte ibadet etti. Beirideki evinden, etkinliin yapld dedesi eyh Halid Türbesinin olduu bölgeye gelen eyh Selman Badu ise türbe yaknnda kalabalk tarafndan zlgt, alk ve def çalnarak karland. Kalabal selamlayan eyh Selman Badu, daha sonra eyh Halidin bulunduu türbeyi ziyaret edip, dua okudu. Türbe dönüünde çadrda konuklar kabul eden Selman Badu, 2 gün süren etkinlikler kapsamnda ilahi yarmasnda dereceye girenlere koyun ve baz hediyelerin verileceini söyledi.

EYH SELMAN BADU:ANA TEMAMIZ BARI MESAJI VERMEK

1954 ylnda vefat eden eyh Halidin torunu eyh Selman Badu, 1955 ylndan bu yana etkinliin devam ettirildiini belirterek, öyle dedi:

Türbede yaklak 5 bin çadr kurduk. 60 yllk gelenein sürdüü türbede konuklarmz bu yl da a dökme ve anma etkinliklerinde bulunuyor. Türkiyenin dört bir yanndan buraya gelenler bir arada ibadet ediyor, ilahiler okuyor. Türbemiz bir yerde hogörünün adresidir. Konuklarmzn ibadetlerini yapabilmeleri için de her türlü imkan saladk. Bu yl türbede ana temamz dünyada ve ülkemizde bar mesajn vermektir.

Etkinliklere katlan Batman Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Abdulkadir Demir, türbe ziyaretinde anlaml mesajlar verildiini belirterek, Önemli anma etkinlii sayesinde Batman ve yöresine olan alg da deiiyor diye konutu.

50 BN K, 1 KLOMETRELK KARDELK SOFRASINA OTURDU

Köyde 2 gün süren etkinliklerin sonunda Türkiyenin deiik yerlerinden gelen yaklak 50 bin kii, bir kilometre uzunluundaki kardelik sofrasnda arland. Etkinliin son gününde verilen yemee bölgede tannan kanaat önderleri ve çok sayda ziyaretçi de katld. Bugün ölen saatlerinde düzenlenen kardelik sofrasnda 4 ton et ve 2 ton bulgur ve pirinç ile yaplan güveç, tatl ve 200 bin ekmek tüketildi. 1 kilometrelik yer sofrasnda bir araya gelen ziyaretçiler, akam saatlerinde türbeden ayrlarak memleketlerine döndü. eyh Halidin torunu eyh Selman Badu, etkinlik için gelen konuklara teekkür ederek, uurlad.

Ana Sayfaya Git