Adalet Bakanlığı Personel alımı ne zaman olacak başvuru

Adalet Bakanlığı 16 bin personel alımı koşulları ve başvuru tarihleri konusunda Bakan Bozdağ açıklama yaptı.

Haberler 24.11.2016 - 16:22 Son Güncelleme : 24.11.2016 - 21:21

Adalet bakanl bünyesinde çalmak üzere 16 bin personel alm yaplaca haberi 2017’ye sarkt. Adalet Bakan Bekir Bozda, dün son dakika olarak yapt açklama da memur bünyesine geçecek ve operasyonlar sonrasnda oluan aç kapatmak adna çalmalarn devam ettii ve öngörülen sürenin 2017 yl itibari ile olaca belirtildi. KPSS snavlrna giren ya da g,rmek için gün sayan adaylara büyük frsat sunulaca ve saynn 16 bine ulaaca rakamland. Almlarn ise icra katibi, zabt katibi, mübair, teknisyen, oför, kalöriferci, infaz koruma memuru, infaz koruma kâtibi, hakim ve savc olarak beklnemekteyken bu bilgi de  doruland.

ADALET BAKANLII 16 BN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN OLACAK?

Tüm memur adaylarn yakndan ilgilendiren Bekr Bozda’n açkamalarndan sonra herkesin heyecanland açklama da saynn 16 bine ulat söylenirkn, açk olan kadrolarn haricinde baka hangi kadrolarda açk olduu konusunda açklama yaplmad.

ADALET BAKANLII PERSONEL ALIMI BAVURU ARTLARI

Adalet Bakanl personel alm için artlar kesinlemiken, KPSS artnn ilk srada olduu aikar. Ya snr vs. koullar belirkendii an da haberimizde olacaktr.. 

BAKAN BOZDA AÇIKLADI

Bakan Bozda, önümüzdeki yl personel alm yaplacan bildirerek, unlar söyledi:

2017 yl içinde Adalet Bakanl olarak yaklak 16 bin yeni personel alm yapacaz. Bunlardan kastm icra katibi, zabt katibi, mübair, teknisyen, oför, kaloriferci, infaz koruma memuru, infaz katibi gibi eyler ve de hakim savc alm dahil 16 bin civarnda alm yaplacaktr. Son çkarlan KHK ile biz uzman çavular ve uzman erbalardan 2 yl çaltktan sonra görevden ayrlanlarn gardiyan olarak meslee alm konusunda bir hüküm koyduk. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir ilana çkacaz. 35 yan doldurmam olanlar arasndan bunun seçimi yaplacak. Zannedersem ilk ilanda 5 bin kii bunlardan alacaz. Büyük ihtimalle aralk ay içinde bunun ilann yapacaz.

Bakan Bozda, Bende diyorum ki nerede var, söyleyin? Kime yaplm, ne zaman, nasl yaplm söyleyin. Bunu söylemiyorsanz yerini söyleyin. smini söyleyin, biz üzerine gidelim. Eer üzerine gitmez, onu yapan kiilere gerekli müeyyideleri uygulamazsak, o zaman diyin ki (Türkiye bu ii himaye ediyor). diye konutu.

Böyle bir ey varsa, üzerine gitme imkanlar bulunduunu anlatan Bozda, bu tür haberlerin tamamn yakndan takip eden bir birim oluturulduunu, bir haber çkarsa ayn saatte ya da en ksa zamanda bunun üzerine gidildiini belirtti.

Bozda, asl varsa bununla ilgili idari tahkikat balatldn ve tahkikat sonucunu da sonradan ortaya koyduklarn vurgulad.

GEÇEN BAVURULARDA RTLAR ÖYLEYD

Bavurularda, lisans mezunlar için 2016 yl Kamu Personel Seçme Snavnda (KPSS-2016) KPSSP3, önlisans mezunlar için 2014 yl Kamu Personel Seçme Snavnda (KPSS-2014) KPSSP93, ortaöretim mezunlar için 2014 yl Kamu Personel Seçme Snavnda (KPSS-2014) KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukar puan alma art aranacak.

Bavurular 22 Austos-5 Eylül tarihlerinde yaplabilecek. Zabt katiplii için müracaat edenler 1 Ekim Cumartesi günü uygulamal snava tabi tutulacak. Tüm kadrolar için sözlü snav ise 24 Ekim 2016’da gerçekletirilecek. Bavuru artlar ve sözlü snavla ilgili detaylara http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2016/agustos/tasra/ilan.htm adresinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git