Adana'dan gelen öğrenciler, Tunceli'yi gezdi

Adana'dan "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Tunceli'ye gelen 50 öğrenci, Vali Tuncay Sonel'i ziyaret edip, kente çeşitli gezilere katılırken, İHA'nın gündeme getirdiği Keban Baraj Gölü üzerindeki bir ada da yalnız yaşayan ve 3 bin 500 fidan diken Ziya Abay'ı da ziyaret etti.

Haberler 31.08.2019 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde balatlan çileri ile Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan yürütülen Biz Anadoluyuz projesi kapsamnda Adana`dan Tunceliye 50 örenci geldi. Örenciler, Anafatma ziyareti yapp, çevre temizlii gerçekletirdi. Doa sporlar merkezi ve zipline etkinliini katlan örenciler, Huzurevi sakinleriyle bir araya gelip, Vali Tuncay Sonel tarafndan kente kazandrlan Millet Bahçesi, Millet Kraathanesi ile Mameki Park içindeki açk yüzme havuzunda keyifli saatler geçirdi.

Tunceli Polisevini ve Keban Barajndaki adada yalnz yaayan 80 yandaki Ziya Abay da ziyaret eden örenciler Pertekte feribot gezisi yaparak, tarihi mekanlar gezdi. Vali Tuncay Soneli de ziyaret eden örenciler,gezi için teekkür etti.

Örencileri Tuncelide misafir etmekten büyük mutluluk duyduunu belirten Vali Tuncay Sonel, Adanal hemehrilerimi Tuncelide görmekten ve misafir etmekten son derece mutlu olduumu ifade etmek isterim. Sizlerin Adanadan Tunceliye gelmenizi Anadoludaki dostluk ve kardelik duygular açsndan son derece önemsiyoruz. nallah kültür ve medeniyetimizin temel deerlerini bu programlarla hep birlikte yarnlara tayacaz. Buralar gezmeniz, görmeniz, tanmanz dayanma ve siz gençlerin bilgi ve görgülerinin artmas açsndan da son derece önem tayor. Sizler üzerinden Tunceli ve Adana arasnda uzun yllar sürecek güçlü gönül köprüleri kurulacaktrdedi.

Adanademirspor taraftar olan ve makamnda takmnn yeni sezon formas bulunan Vali Sonel, örencilerle Adanademirspor muhabbeti de yaparak bu yl ampiyon olmasn umut ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git