Arazi katliamı faili üç kişi mi?

Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı olay ile ilgili 3 kişinin tutuklandığını açıklarken sosyal medyadaki iddiaları ise yalanladı.

Haberler 20.06.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valilii, zol airetine mensup akrabalar arasnda çkan, 6 kiinin öldüü ve 6 kiinin yaraland olay ile ilgili basn açklamas yapt.

Açklamada, olay ile ilgili 3 kiinin tutuklandn, 3 üphelinin de hastanede tedavi edildiini belirtilerek adli ve idari soruturmann titizlikle yürütüldüünü belirtildi.

Üç K TUTUKLANDI

Açklamada, limiz Siverek ilçesine bal çeltik Mahallesinde 15 Haziran 2019 günü saat 09.00 sralarnda arazi anlamazl nedeniyle ayn aileye mensup taraflar arasnda çkan ve 6 vatandamzn hayatn kaybettii, 6 kiinin de yaraland olayla ilgili olarak, ilk andan itibaren gerekli müdahaleler yaplm ve en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alnarak kamuoyu bilgilendirilmitir. Büyük bir titizlikle adli makamlarn gözetiminde yürütülen adli soruturma kapsamnda bugüne kadar adliyeye sevk edilen 3 üpheli tutuklanarak cezaevine konmutur. Hastanede tedavi altnda olan dier 3 üphelinin de durumlar yakndan takip edilmekte olup, salk koullar uygun olur olmaz adli makamlarn önüne çkarlacaktr. denildi.

BASINDAK DDALAR

Açklamann devamnda olay ile ilgili sosyal medyadaki iddialara vurgu yaplarak, çeitli basn kurulular ve sosyal medya platformlarnda dile getirilen, tarafsz ve bamsz bir ekilde yürütülen adli ve idari soruturmaya gölge düürecek iddialar gerçei yanstmamakta olup, bu tür iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir. denildi.

MECLSE SORU ÖNERGES

Öte yandan, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) rnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, arazi anlamazl sonrasnda yaanan kavgada 6 kiinin yaamn yitirmesini çileri Bakan Süleyman Soyluya sordu. Olayn arazi anlamazlndan ziyade planl bir katliam olduunun kamuoyuna yansdn kaydeden Kaçmaz, Sosyal medyada da yer alan görüntülerde uzun namlulu silahlarla planl bir ekilde köyde saldr yaplm, bu saldr sonucunda neredeyse bir aile yok edilmitir. çeltik Mahallesinde çkan olayda Zozan zol (42), Mustafa Serdar (24), Meral zol (42) ve Hakk zol (49) yaamn yitirdi. Rdvan Bulu (30), Serdar Delen (31) ise kavgayla ilgileri olmadklar halde olay sonras bölgeyi terk edenlerin otomobilinin çarpmas sonucu yaamn yitirmilerdir denildi.

CEVAP ARANAN SORULAR

Kaçmaz, yantlamas istemiyle Soyluya u sorular yöneltti:

* Söz konusu görüntülerle ilgili soruturmada gözaltna alnan, tutuklanan kaç kii vardr?

* Olayn gerçek faillerinin eski bir siyasetçinin korumalar ve kardeleri olduklarna dair basnda yer alan haberlere ilikin Bakanlnzn yürütmü olduu herhangi bir çalma var mdr?

* Olayda kullanlan uzun namlulu silahlarn tedarikiyle ilgili Bakanlnzn yürütmü olduu herhangi bir çalma var mdr?

* Olayn geçtii çeltik Köyünde son durum nedir? Olayn devam etmemesi için Bakanlnz ne tür tedbirler almtr?

* Basnda ve sosyal medyada yer alan haber ve görüntülerden haberdar msnz?

Ana Sayfaya Git