Atık malzemeden barınak yaptılar

Muş'ta bir grup üniversite öğrencisi, sokakta yaşayan hayvanlar için atık malzemeden barınak yapıp, yaban hayvanları için karlı yolları aşarak doğaya yiyecek bıraktı.

Haberler 28.03.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta bir grup üniversite örencisi, topladklar atk malzemelerden köpek ve kediler için barnak yapt.

Mu Alparslan Üniversitesi (MÜ) Varto Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümü örencileri, marketlerden topladklar kasa, eski mobilya ve tahta parçalaryla kedi, köpek ve kular için farkl boyutlarda barnak hazrlad.

Üniversite örencileri, barnaklar Kale Parknn farkl yerlerine brakt, ku kafeslerini aaca ast.

Ayrca, k mevsiminin çetin geçtii kentte örenciler, karla kapl dan eteklerine yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlar için yem brakt.

Üniversite örencisi Furkan Kaymaz, snf olarak hayvanlarla ilgili bir farkndalk yaratmak istediklerini söyledi.

Sokak hayvanlarna daha fazla önem verilmesini istediklerini ifade eden Kaymaz, Hayvanlara yardm bir kültür haline getirmek istiyoruz. Atk malzemeden Kale Parknda sokak hayvanlar için marketlerden topladmz kasa ve atlan eski mobilya parçalaryla barnak yaptk. Son zamanlarda medyada gündeme gelen sokak hayvanlarna eziyet edilmesinden etkilenerek bu çalmay balattk. Bununla ilgili farkndalk yaratmak istiyoruz. diye konutu.

Yaban hayatn da unutmamak gerektiini dile getiren Kaymak, Muun dalarna çktk. Yaban hayat için hayvanlara yem braktk. Kn yiyecek bulmakta zorlandklar için onlara kasaplardan topladmz etleri ve lokantadan getirdiimiz ekmekleri braktk. Umarm faydal olmutur. dedi.

- Parka gelip kedi ve köpekler için barnaklar yaptk

Zeynep Yldz da snf arkadalaryla bir araya gelerek kendi imkanlaryla hayvanlar için barnak hazrladklarn anlatt.

Hayvanlara yaptmz yardmlardan dolay çok mutluyuz. Umarm bir yararmz dokunmutur. diyen Yldz, Bizim nasl ihtiyaçlarmz oluyorsa hayvanlarn da ihtiyaçlar oluyor. Parka gelip kedi ve köpekler için barnaklar yaptk. Hayvanlarmz için bir farkndalk oluturmak istedik. ifadelerini kulland.

Elif çakr ise arkadalaryla otururken kantin önüne gelen aç bir köpekten esinlenerek böyle bir çalma balattklarn aktard.

Muta k mevsiminin sert geçtiini hatrlatan çakr, Kmz halen devam etmekte olduu için hayvanlarmza kulübe yapmak istedik. Herkesten ricamz, kapmzn önüne bir kap yemek ve su brakalm. dedi.

Ana Sayfaya Git