Bağlar'ı ihya edecek projeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Bağlar ilçesinin çehresini değiştirecek projeleri açıklaması sevinçle karşılanarak heyecan oluşturdu.

Haberler 24.01.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Bakan Kurum ile yaptklar görümede büyük çapl projeler için onay aldklarn açklayarak, kentsel dönüüm, millet bahçesi, yeni sanayi sitesi ve Sakarya Caddesinin yenilenmesi Bakan Kurumun açklad ve büyük önem verdii bu projelerle Balarn ve Diyarbakrn çehresinin deieceini söyledi. çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurumun Diyarbakrda açklad projeler kentte heyecanla karland. Kentin çehresini deitirmesi amaçlanan büyük çapl projelerin 4ü kentin kalbi saylan merkez Balar ilçesinde yaplacak.

275 bin nüfuslu eski Balar bölgesinde yaplacak kentsel dönüüm projesi ile Balarn çarpk kentlemeden kurtularak modern bir alan haline getirilmesi amaçlanyor. 2020 yl içinde start verilecek tarihi proje kapsamnda ilk olarak Kaynartepe Mahallesi için ilk etapta 200 rezerv konut üretilecek. Daha sonra proje aamal olarak dier mahalle ve semtlere yaylacak.

Millet Bahçesi, Sakarya Caddesi ve Yeni Sanayi Sitesi

Balarn yeni ve modern yüzü olarak kabul edilen Baclar bölgesinde 98 bin metrekarelik alanda millet bahçesi projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamnda Balarda yeil alanlar ve modern dinlenme alanlar oluturulmas amaçlanyor. Bir dier önemli proje kentin günlük ticaretteki ana damarlarndan birini oluturan Sakarya Caddesi ile ilgili. Bu alan çevre ve ehircilik Bakanlnn verecei destekle valilik, büyükehir belediyesi ve Balar Belediyesinin koordinasyonu ile yenilenerek modern bir al veri bölgesi yaratlmas planlanyor. Bakan Kurumun Balar için açklad projeler arasnda Yeni Sanayi Sitesi yer alyor. Olakl mahallesinde ina edilecek Yeni Sanayi Sitesi 6 milyon metrekarelik alandan oluacak.

Bakan Kurum ile projeler için görüme

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum ile görüerek Balarn çehresini deitirecek projelerle ilgili sunum yaparak ilçeye yaplacak hizmetler için taleplerde bulunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, göreve geldikten hemen sonra görütükleri Bakan Kurumun, Balarn çehresini deitirecek projelerin hayata geçirilmesi için hassas ve titiz bir tutum sergilediini söyledi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann her konumasnda ehirlerin ihyasna ve yatay mimariye uygun ekilde ina edilmesine dikkat çektiini belirten Bakan Beyolu, Balardaki çarpk kentlemeye son verecek kentsel dönüüme çevre ve ehircilik Bakanlnn desteiyle 2020 yl içinde balanacan kaydetti.

Balarn çehresi bu projeler ile deiecek

Bakan Kurumun Balarda uygulanacak projelerle ilgili açklamalarn heyecan verici bularak sevinçle karladklarn belirten Bakan Beyolu, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, ehirlerin ihyasna ve yatay mimariye uygun ekilde ina edilmesine büyük önem veriyor, bunu her defasnda vurguluyor. Göreve geldiimiz günden beri Balardaki çarpk kentlemeye son verecek, kentin çehresini deitirerek modern bir ekilde ina edilmesini salayacak projeleri hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz. çevre ve ehircilik Bakanmz Murat Kurum bu projelere gerekli tüm destei salyor. Kendisiyle yaptmz görümelerde kentsel dönüüm, millet bahçesi ve Sakarya caddesi ile ilgili son durumu ve bilgileri paylatk. Bakanmz bunlarla birlikte ilçemiz snrlar içerisinde yer alan Olakl Mahallesinde 6 milyon metrekarelik alanda yeni sanayi sitesi ina edileceini de açklad. Balarmzda 4 önemli proje hayata geçirilecek. nallah hem Balarmz hem Diyarbakrmz ihya edecek ve çehresini deitirecek bu projelerin start 2020 yl içinde verilecek. dedi.

Ana Sayfaya Git