Balon turizmi başladı

Bu yıl 5 milyon turistin hedeflendiği antik kent Mardin'de Valilik ve Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen balon turizmi başladı

Haberler 30.03.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde Yükseliyoruz Mardin sloganyla artk balon turizmi de yaplacak.

Bu yl 5 milyon turistin hedeflendii antik kent Mardinde Valilik ve Büyükehir Belediyesince hayata geçirilen balon turizmi balad.

Cumhuriyet Meydannda düzenlenen programda, ar ya ve sis nedeniyle balon havalanamad. Programda davetlilere kentte hayata geçirilen balon turizmine ilikin bilgi verilerek, uygun iklim koullarnda balonun 20 kiilik gruplarla havalanaca belirtildi.

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, yapt açklamada, 2018 ylnn huzur içerisinde yaandn söyledi.

Bu yl Mardine 5 milyon turist beklediklerini ifade eden Yaman, Bunun altyap çalmalarn yapyoruz. Valilik olarak kentte balon turizmine izinleri verdik. Bugün startn verdiimiz uçan balonla da Mardini farkl etkinliklerle tantm olacaz. Sloganmz Yükseliyoruz Mardin. Bu, bütün rakamlarmz yükseltecek bir çalma. Gelen turist kazanc, yatrm ve istihdam artracak. diye konutu.

Balon turizmi balad

Kentte gelen turistlerin bu aktiviteden faydalanmalarn isteyen Yaman, huzurun devam için her türlü önlemi aldklarn aktard.

Firma yetkilisi Ömer Kafkas ise hava koullar el verdikçe balon uçularnn yaplacan ifade etti.

Balon turizminin kent için ciddi bir istihdam ve doluluk salayacan dile getiren Kafkas, Bizim için çok heyecanl bir an. Genelde sabah erken saatlerde gerçekleiyor. Saat sknts yok. 20 kii havalanabilir. Bölgede güvenlik algsnn güzel olmas 3 milyon turizm rakamn yakalatt. Hedef 5 milyon. Bunun için önemli bir ivme salayacak. eklinde konutu.

Programa, l Jandarma Komutan Tugeneral Yusuf Kenan Topçu, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum müdürleri, daire bakanlar, teknik ekip ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git