Batman böğürtleni Avrupa ile Uzak Doğu ülkelerine gönderildi

BATMAN'da, 80 dönümlük bahçede ekilen böğürtlenin hasadına başlandı. 250 kişinin istihdam edildiği tesiste elde edilen ilk ürün böğürtlenler, Almanya, Suudi Arabistan, Hong Kong ve Çin'e gönderildi.

Haberler 14.07.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgenin en kaliteli böürtlenin yetitirildii Batman Siirt snrndaki Yunuslar köyünde, bir firmaya ait 80 dönümlük bahçede bu yl 70 ton böürtlenin ilk hasadyla birlikte ihracatna da baland. Türk Hava Yollarnca (THY) Batman ile stanbul arasnda böürtlenin ücretsiz tanmas ise yatrmcya moral verdi. Batman böürtlenine Avrupadaki birçok ülkeden talipli olduunu anlatan firma yetkililerinden ziraat mühendisi Harun Yeilay, Ürünümüzü topladktan sonra 2 gün süreyle souk hava depolarnda beklettik. Dünya standartlarnda bir ambalajla 125 gram halinde paketledik. Yurt dna ihracata da baladk. lk ürünümüzü Suudi Arabistan, Hong Kong ve Almanyaya gönderildi. Gelecek hafta ise ngilterenin taleplerini karlayacaz dedi.

AVRUPA VE UZAKDOU ÜLKELER

THYnin stanbula kadar kargoda ücretsiz destek salayacan kaydeden Yeilay, Türkiye Hava Yollar ile yaptmz sözlemeye göre ürünlerimizi iç piyasaya ücretsiz tayacak. Nakliye konusunda THYnin bize ciddi bir destei oldu. Bu da bölgenin faydasnadr hem de yatrmcya bir destektir. lk üründe yaklak 3,5 ton hasad Avrupa ve Uzakdou ülkelerine ihracata baladk. Hasat ve paketleme iinde yaklak 250 içi çalyor. Almanya ve Polonyadaki baz üreticiler, burada yetien kaliteli Chester böürtlene ard. 1 ay süreyle böürtlenimizi Avrupadan Ortadouya kadar pazarlayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git