"Batman'ı iyi tanıtmak hepimizin ortak görevidir"

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, bir ilin tanıtımında algı ve imajın çok önemli olduğunu, bugüne kadar kötü bir imaj ile tanıtılan Batman'ı daha iyi tanıtmanın herkesin ortak görevi olduğunu söyledi.

Haberler 16.04.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman l Kültür ve Turizm Müdürlüü, 15-22 Nisan tarihleri arasnda kutlanacak olan 43üncü Turizm Haftas etkinliklerine start verdi.

43üncü Turizm Haftas etkinlikleri kapsamnda l Kültür Merkezi konferans salonunda bir program düzenlendi.

Programa; l Vali Yardmcs Mekan çeviren, baz kamu kurum müdürleri ve örenciler ile vatandalar katld.

l Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet hsan Aslanl, burada Turizm Haftas ile ilgili yapt açklamada, hafta boyunca yapacaklar çalmalar hakknda bilgi verdi.

Batman halknn turizm konusunda bilinçlenmesini salamann hedeflerinin arasnda olduunu belirten Aslanl, birçok medeniyete bakentlik yapm Hasankeyfin ulusal ve uluslararas nezdinde tantmnn yan sra; merkez ve dier be ilçenin de sahip olduklar tarihi ve doal güzelliklerini farkl çalmalarla tantmaya kararl olduklarn kaydetti.

BATMANIN TARH KÜLTÜREL DEERLER

Batmanda bulunan tarihi yaplarda yapacaklar restorasyon çalmalaryla ilgili de konuan Aslanl, Kültür envanterine sahip olan ilimizin turizmi daha da geliecektir. Özellikle önümüzdeki aylarda açln planladmz Hasankeyf Müzemiz ilgi çekecei kukusuzdur. Turizm alannda yaplacak olan yatrmlar hem yatrmc için hem de ilimiz için verimli yatrmlar olacaktr. l Halk Kütüphanesi Binas, Hasankeyf Kütüphane Binas, tarihi Mor Kuryakos Manastr, Perpira Köprüsü, Gercü Hükümet Kona, Hazo Kalesi, El Cezeri Bilim Merkez ve Hasankeyf Müzesi bizim yapacamz yatrmlarmzdr. Erzen Kenti Balkl Göl, Kozluk brahim Bey ve Hdr Bey Camii, Batman Kültür Atölyesi, Gezici Müze, Kütüphane, Tiyatro ve Sinema Projesi ise planlanan projelerimizdir. diye konutu.

Konumasnn sonunda Aslanl unlar söyledi: Turizm için zaman zaman tarihi yaplar ve doal güzellikler yeterli gelmemektedir. Alg ve imaj da çok önemlidir. Bugüne kadar kötü bir imaj ile tantlan birtakm olaylarn merkezi olarak lanse edilen ve bu ekilde medya da yer alan ilimizin bu imajnn düzeltilmesi için hep birlikte ilgi göstermemiz Batmanlmzn ifadesi olacaktr. Bu kenti daha iyi tantmak hepimizin ortak görevidir.

Yaplan konumann ardndan kompozisyon dalnda dereceye giren örencilere Vali Yardmcs Mekan çeviren tarafndan hediye takdim edildi.

Ana Sayfaya Git