Beş yıllık kan davası, 5 bin kişinin katılımıyla son buldu

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Balpınar ve Sisan köylerinde yaşayan iki aile arasında başlayan ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, 5 bin kişinin katıldığı barış töreniyle son buldu.

Haberler 13.08.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mazdann Balpnar ve Sisan köyünde ikamet eden Özylmaz ve Kaya aileleri arasnda 5 yl önce arazi anlamazl nedeniyle çkan silahl kavgada 5 kii hayatn kaybetmi, 6 kii de yaralanmt. Kan davasna dönen olayda aileleri bartrmak için araya giren Metina-Der üyeleri ve kanaat önderlerinin 5 yllk çabas sonucunda aileler Balpnar köyünde düzenlenen bar töreniyle husumeti sona erdirdi. Yaklak 5 bin kiinin katld tören Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Daha sonra dualar eliinde iki ailenin üyeleri Kuran- Kerim altndan geçerek bar yemini etti. Verilen yemein ardndan yaplan konumalarda bar vurgusu yaplarak bir daha olaylarn yaanmamas temennisinde bulunuldu.

Bar yemei için 14 dana kesilirken, Bar kelimesinin harflerinin yazl olduu tiörtler giydirilen çocuklar bar güvercinleri uçurdu. Metina Aireti lideri erif Temelli burada yapt konumada, çocuklarmzn geleceini düünerek bara ikna olan Balpnar ve Sisan aile temsilcilerimize bizleri krmadklar için teekkür ediyoruz. Metinann olduu yerde bar, barn olduu yerde huzur vardr. Bu barn kalc olmasn Allahtan diliyorum. Barn bölgedeki dier husumetli ailelere de örnek olmasn temenni ediyorum. Katk sunan herkese teekkür ediyorum dedi.

Metina-Der Bakan Aydn Pirinççiolu, gece gündüz demeden Metina Airetinin ileri gelenlerinin yapt çalmalar sonucunda husumeti sonlandrdklarn ifade ederek, 5 tane ölü vard. Bu bütün Metina ailesini rahatsz ediyordu. çok büyük aileler. kisi de çok deerli aileler. Yani bizi üzüyordu. Arkadalarla, kanaat önderleri ile bunu çözdük çok mutluyuz. Önümüzde birkaç tane kan davas var. Onlar da inallah bitireceiz. Bar süreci biraz zor bir i. Bir iki günde olmaz. Bu yaklak 4 yl sürdü. O yüzden mutluyuz. Biz mutluyuz, ailelerimiz mutlu, dostlarmz, akrabalarmz arkadalarmz mutlu diye konutu.

Metina-Der Yönetim Kurulu üyesi Esat Güngürür ise bar töreninin bayram havasnda geçtiini vurgulayarak, ki ailemiz arasnda olumsuz bir hadise meydana geldi. çok mutluyuz. Emei geçen herkese ahsm ve Metina-Der airetimiz adna teekkür ediyoruz eklinde konutu.
Ana Sayfaya Git