Bingöllü çobana "koyunlarla imtihanı" ün getirdi

Bingöl'ün Solhan ilçesinin Hazarşah köyünde çobanlık yapan ve 8 yıl önceki bir röportajında içten tavırları, hayvanları çağırırken çıkardığı seslerin yer aldığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla fenomen olan İlhan Orak, gördüğü ilgiden memnun.

Haberler 23.03.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün Solhan ilçesinin Hazarah köyünde çobanlk yapan ve 8 yl önce hayvanlar çarrken kaydedilen görüntülerinin sosyal medyada paylalmasyla ünlenen 63 yandaki lhan Orak, gördüü ilgiden memnuniyet duyuyor.

Türkiye, çoban Orak, 8 yl önce kendisiyle röportaj yapan TRT ekibinin objektifine yansyan içten tavrlar ve hayvanlar çarrken çkard seslerin yer ald görüntülerin sosyal medyada paylalmasyla tand.

Merada gördüü habercilerin yanna sevinçle koan ve heyecanla yöneltilen her soruya içtenlikle cevap veren, çkard seslerle hayvanlarn dikkatini çekmeyi baaramaynca, Bunlar beni tanmyor, benimki beni tanyor. diyerek, mahcubiyetini tebessümle gizleyen Orak, sempatik tavrlaryla vatandan gönlünü kazand.

Muhabirle diyaloundaki samimiyetiyle izleyenlerin tanmad halde yakn ilgi duyduu Orakn çeitli sosyal medya platformlarnda deiik versiyonlar yaynlanan, taklitleri de yaplan görüntüsü, milyonlarca kez izlendi.

Tral ve takm elbise ile mesleini sevgiyle sürdüren Bingöllü sempatik çoban Orak ile 8 yl aradan sonra AA ekibi görütü.

Orakn ayn seslerle yapt çarya bu kez kendi sürüsü kaytsz kalmad.

- O hayvanlar benim deildi, bu hayvanlar benim. Beni tanyorlar

Hayvanclkla geçimini salayan 5 çocuk babas Orak, hayvanlarna severek çobanlk yaptn söyledi.

8 yl önceki haliyle imdiki hali arasnda yalanmas dnda bir deiikliin olmadn belirterek, o gün yaplan röportajda içinden geldii ekilde konutuunu belirtti.

Görüntülerinin sosyal medyada yer almasnn ardndan köyde vatandalarn kendisine youn ilgi gösterdiini anlatan Orak, görüntülerdeki koyunlarn kendisine ait olmadn, bu nedenle de kendisine bir tepki göstermediklerini dile getirdi.

Orak, Beni tanmadklar için sesime gelmediler. O hayvanlar benim deildi, bu hayvanlar benim. Beni tanyorlar, o yüzden geliyorlar. dedi.

Görüntülere Tral çoban m olur? eklinde yorumlar yapld. Ömrüm çobanlkla geçti. çok zahmet gördük eskiden. imdi çok ükür hayvanclk yapyoruz. Bazen arkadalar, Tral çobanlk olmuyor. diyor. Tra da oluyorum, çobanlk da yapyorum. Trama bakmayn hala da çobanm. ifadelerini kullanan Orak, çobanl sevdiini, çobanlk yapmaktan memnun olduunu aktard.

- Köye gelip benimle fotoraf çektirmek istiyorlar

Orak insanlarn kendisini takip etmesinden duyduu memnuniyeti dile getirerek, çok memnun kaldm. Allah hepsinden raz olsun. Özellikle örenciler ilgi gösteriyor, köye gelip benimle fotoraf çektirmek istiyorlar, bazen de mesaj gönderiyorlar. Beni beenenlere teekkür ediyorum. Hayranlarma selam gönderiyorum. eklinde konutu.

Bu keçiler benim, o koyunlar benim deildi. Onlar beni tanmyorlar, benimki beni tanyor. imdi çarsam gelirler. diyen Orak, yllar sonra ayn ekilde seslenerek yapt çarsna sürüsü kaytsz kalmad.

Orak keçilerin kendisini mahcup etmeden yavrularyla yanna gelmesi üzerine büyük mutluluk yaad.

Köyde yaayan enol Barl da lhan Orakn sevilen ve saylan bir kii olduunu ifade ederek, Köyde kimsenin kalbini krmyor, elinden geldiince herkese yardmc oluyor. Hep güler yüzlüdür. Görüntülerde göründüü gibidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git