Çığ Faciası

Bitlis'te operasyondaki askerlerin üzerine çığ düştü. 5 asker şehit olurken, 12 asker de yaralandı. Çığ bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetleri ise devam ediyor.

Haberler 22.01.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BTLSin Hizan ilçesi krsalnda PKKl teröristlere kar operasyonda olan askerlerin üzerine ç dütü. Olayda 5 asker ehit oldu, 12 asker yaral kurtarld. Bitlis Valilii, yaral askerlerin helikopterlerle Bitlis ve Hizandaki hastanelere kaldrldn, bölgedeki arama ve kurtarma faaliyetlerinin devam ettiini açklad.

Bitlisin Hizan ilçesi ncirli köyü Giriziyaret Tepe mevkiinde, bölgeyi PKKl teröristlerden temizlemek ve onlarn kulland snak ve barnaklarn imha edilmesi için balatlan ehit Jandarma Uzman çavu Erdal Kavall Operasyonu kapsamnda bugün saat 12.20de Batman Jandarma Komando Tabur Komutanl unsurlarnca icra edilen arama- tarama faaliyeti esnasnda ç dütü.

5 EHT 12 YARALI

hbar üzerine bölgeye çok sayda askeri birlik ve arama- kurtarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin ksa sürede bölgeye ulamasyla 12 asker yaral olarak kurtarld. Ekipler, ç altnda kalan askerler Jandarma Astsubay Üstçavu Ferruh Kulaolu, Jandarma Salkç Astsubay çavu Hilmi Öz, Jandarma Uzman çavu Durmu Tek, Jandarma Uzman çavu Yüksel Kapdan, Jandarma Uzman çavu Ali Tatepenin ehit olduu belirledi. Yaral kurtarlan 12 asker ise helikopterlerle Bitlis ve Hizandaki hastanelere kaldrlp tedavi altna alnd. Yaral askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmad bildirildi.

Van ve Erzurumdan daclk konusunda uzman AFAD ekibinin de arama- tarama faaliyetine katlmak üzere bölgeye geldii bildirildi.

VALLKTEN AçIKLAMA

Bitlis Valilii, ç felaketiyle açklama yaymlad. Açklama öyle:

Bitlis ili Hizan ilçesi ncirli köyü Giriziyaret tepe bölgesinde ehit Jandarma Uzman çavu Erdal Kavall Operasyonu kapsamnda 21 Ocak 2018 Pazar günü saat 12.20 sralarnda Batman Jandarma Komando Tabur Komutanl unsurlarnca icra edilen arama- tarama faaliyeti esnasnda operasyonda görevli personel üzerine ç dümütür. ç dümesi sonrasnda, Batman Jandarma Komando Tabur Komutanl emrinde görevli 5 personel ehit olmu, 12 personel ise hayati tehlikesi olmayacak ekilde yaralanmtr. Jandarma Astsubay Üstçavu Ferruh Kulaolu, Jandarma Salkç Astsubay çavu Hilmi Öz, Jandarma Uzman çavu Durmu Tek, Jandarma Uzman çavu Yüksel Kapdan, Jandarma Uzman çavu Ali Tatepe ehit olmutur. Jandarma Binba Bülent Cantürk, Jandarma Astsubay Üstçavu Ahmet Karademir, Uzman Jandarma çavu Cihan nal, Jandarma Uzman çavu Ümit Köse, Jandarma Uzman çavu Eyyüb Alev, Jandarma Uzman çavu Kadir Yaman, Jandarma Uzman çavu Mehmet Ali Dilek, Jandarma Uzman çavu Bülent Klnç, Jandarma Uzman Onba Mehmet Koyuncu, Jandarma Uzman çavu Emin Keser, Jandarma Uzman çavu Taner Açker, Jandarma Uzman çavu Yusuf Dertli, hayati tehlikesi olmayacak ekilde yaralanmtr. Yaral personel helikopter ile Bitlis ve Hizan Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altna alnmtr. Bölgeye helikopter faaliyetiyle AFAD ekibi gönderilmi olup, arama ve kurtarma faaliyetleri devam etmektedir.

BAKAN SOYLU, YARALI ASKERLERI ZIYARET ETTI

çileri Bakan Süleyman Soylu, helikopterle Bitlise geldi. Bakan Soylu hemen hasteneye geçerek tedavi gören 12 askeri tek tek ziyaret ederek olay hakknda bilgi alp, Geçmi olsun dileklerinde bulundu. Bu arada, tedavi gören bir askerle sohbet etti. Ardndan da cep telefonu ile askerin babasn arayarak telefonla bir süre görümelerini salad. Bakan Soylu ziyaret ardndan hastane yetkilileri ile bir süre basna kapal görüüp, yarallarn durumu hakknda bilgi ald. Bakan Soylu, açklama yapmadan karayoluyla Ankarada dönmek üzere Mua geçti.

ARAMA çALIMALARI TAMAMLANDI

Hizana yaklak 50 kilometre uzaklkta bulunan Kolludere Köyü krsalnda bulunan ncirli bölgesindeki arama tarama çalmalar tamamland. Van ve çevre illerden gelen onlarca AFAD ekibi, çalmalarn tamamlanmasndan sonra Bitlise döndü.

Ana Sayfaya Git