Dedaş'ta afet eğitimi

AFAD uzmanları tarafından Dicle Elektrik Dağıtım çalışanlarına başta deprem olmak üzere olası bir afetten sonra neler yapılması gerektiği konusunda eğitim verildi.

Haberler 01.12.2016 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm tarafndan oluturulan Acil Durum Ekipleri, 6331 sayl Sal ve Güvenlii Kanunu uyarnca planl eitimler almaya devam ediyor.

ACL DURUM EKB KATILDI

Ksa süre önce olas yangnlara müdahale, yangn srasnda çalma alanlarnn tahliye edilmesi konusunda teorik ve pratik eitim alan söz konusu ekip üyeleri, bu kez de deprem ve benzeri afetlerde neler yaplmas gerektii konusunda teorik eitim ald. Ksa ad AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetimi uzmanlar tarafndan verilen eitime, Acil Durum Ekibi üyelerinin yan sra irketin SG ( Sal ve Güvenlii) uzmanlar da katld.

TEORK BLGLER VERLD

Dicle Elektrik Datm SG uzmanlarndan Suzan Tirki Tolo, eitimin 6331 sayl Sal ve Güvenlii Kanunu uyarnda gerçekletirildiini ifade etti.

Eitimin içerii hakknda da bilgi veren Tolog, Eitim srasnda AFAD üyeleri tarafndan ekibimize, bata deprem olmak üzere yaanabilecek afetler srasnda neler yaplaca, ne tür tedbirler alnabilecei, kurtarma faaliyetleri konusunda teorik bilgiler verildi. Slaytlarla da desteklenen eitimde ekiplerimize olas bir afet durumunda neler yaplaca konusuyla bildiler verildi. Söz konusu afetin çeitleri, afetlerden korunma yollar, afet yönetiminde afet bilinci kültürünü oluturma, afette oluacak zararlarn temel nedenleri, depremin oluturduu hasarlar, depremden önce, deprem esnasnda ve sonrasnda alnacak önlemler detayl olarak anlatld. dedi.

Ana Sayfaya Git