Dicle Üniversitesi 2. Dünya Sulama Forumuna Katıldı

Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Ziraat Fakültesi, ülkemizin de üyesi olduğu, Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu (ICID) koordinatörlüğünde, Tayland Ulusal Sulama ve Drenaj Komisyonunun (THAICID) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “2. Dünya Sulama Formu”na katıldı.

Haberler 19.11.2016 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taylandn Chiang Mai ehrinde, 6-12 Kasm 2016 tarihleri arasnda gerçekletirilen foruma, dünyann farkl ülkelerinden 1000in üzerinde katlmc ilgi gösterdi.

Türkiyeden Sadece Dicle Üniversitesi Bildiri Sundu

Türkiyeden sadece Dicle Üniversitesi tarafndan 2 sözlü bildirinin sunulduu forumda, 3 ana tema altnda çok sayda sözlü bildiri sunuldu ve 17 yan etkinlik düzenlendi.

Dünyada ve ülkemizde kuraklk ve sel gibi ekstrem iklim deiiklikleri ve bunlarn hidrolojik döngü ve tarmsal üretime etkilerine dikkat çekilen forumda, D.Ü. Ziraat Fakültesi Dekan, Tarmsal Yaplar ve Sulama Bölümü Bakan Prof. Dr. Öner çetin tarafndan Raising Water Productivity Levels and Ensuring Sustainability of Irrigation for High Water Using Crops, Tarmsal Yaplar ve Sulama Bölümü Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nee Üzen tarafndan ise Institutional and Agronomic Approaches on Drought Management and Some Main Crops Cultivated in Turkey isimli sözlü bildiriler sunuldu.

Dünyann En Büyük Sorunu Kuraklk Sel ve klim Deiiklii

Dünyada ve ülkemizde kuraklk ve sel gibi ekstrem iklim deiikliklerine kar ülkesel bazda alnmas gereken stratejik önlem önerilerinin tartld forumda, iklim deiikliinin ülke ekonomilerini hem halk sal hem de tarmsal üretim ve verim açsndan olumsuz etkiledii ve buna karlk tarmda sulama ve gübreleme ekonomisi üzerine önerilerde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git