Diyarbakır üzerindeki negatif algı ortadan kalkıyor

Türkiye Siyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl, bölgede yapılan gezi ve toplantıların ardından insanların gelip kenti daha yakından gördüğünü ve kent üzerindeki negatif algının ortadan kalktığını söyledi.

Haberler 05.03.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yl TÜRSAB ile tur operatörlerini arlayan Diyarbakrda yabanc turist saysnda yüzde 300 gibi bir artn yaandn belirten Bakan Akyl, Turizm Bakanl letme Belgeli Diyarbakr otellerinde 2016 ylnda 6 bin 495i yabanc olmak üzere toplam 288 bin 164 kii konaklar iken, 2017 ylnda ise 18 bini yabanc olmak üzere toplam 403 bin 116 kiinin konakladn söyledi. Bu durumun da kentte bulunan turizmcilerin yüzünü güldürdüünü dile getiren Mehmet Akyl, 2017 ylnda yaanan bu gelime ile 2018 ylnda 1 milyon turist arlama hedefinde olduklarn söyledi. Bakan Akyl, 2018 yl için, sivil toplum kurulular, kamu kurumu ve kurulularnn oluturduu Diyarbakr Turizm Platformu, TÜRSAB Bölge Bakanl olarak ciddi organizasyonlara ev sahiplii yapacaz. Mart aynda 15 -20 kiiden oluan Youtuber Diyarbakrda arlayacaz.

TURZMN GELMES çN SEMPOZYUM

Yine ayn dönem Türkiye geneli tur satan seyahat acentalarnn sat elamanlarn kentimizde konuk edip, kentimizin bütün güzelliklerini ve turizmle ilgili altyap olanaklarmz onlarla paylaacaz. Nisan ay içerisinde ise yine yabanc turist saymza ciddi katklar sunacana inandmz bir organizasyona ev sahiplii yapacaz. Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarlar Federasyonu Yönetim Kurulu ile Turizm Sempozyomu gerçekletireceiz. Bütün bu gelimelere paralel olarak, hedefimiz 2018 ylnda 100 bini yabanc olmak üzere 1 milyon turist arlamak. Turizm konusunda Diyarbakrn istedii noktalara gelmesi için kentin tüm dinamikleri el ele vermi durumda. Ksa sürede tarih ve inanç turizmi açsndan adeta bir açk hava müzesi olan kentimizin istedii noktaya gelecei konusunda hiçbir endiemiz yok dedi.

BÖLGE BAKANI ASLAN OLDU

Öte yandan, Güneydou Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel letmecileri Birlii (GATOB) Genel Bakan Hüseyin Aslan Almanya merkezli All Anatolia Projesinin Güneydou Anadolu Bölge Bakan oldu.

Anadolu turizmi ile dünya pazarlarn buluturma misyonu ile yola çkan, All Anatolia oluumu hzla büyüyor. Bünyesinde Dünya Turizm Örgütü Bakan Yardmcs Gunther Ihlau, Almanyann tannm turizm yazarlarndan Christopher Kubaseck gibi uluslararas etkiye sahip uzmanlar da bulunduran All Anatolia, Türkiye kentlerini dünyaya tantmak için projeler öneriyor. Proje, dünya turizminde saygn bir yere sahip olan Hüseyin Baraner ve Adil Gürkan tarafndan, 40 yllk turizmcilik geçmileri boyunca gelitirmi olduklar güçlü iletiim an Anadoluya sunmak üzere kuruldu. Oluum, dünya turizmine yön veren 200 bin seyahat ve tatil paketi sat eleman ile Anadolu ehirlerini buluturacak. Projenin Güney Dou Anadolu Bölgesi aya için yaplan çalmalar, Hüseyin Aslan tarafndan koordine edilecek.

BATMAN BÖLGESNDE

All Anatolia Güneydou Anadolu Bölge Bakan Hüseyin Aslan, dünyadan 200 bin tatil satcs ile All Anatolia Sales Club Inspired by Baraner yaplanmas içinde olmaktan büyük mutluluk duyduunu belirterek, All Anatolia, Türkiyeden baarl otel ve turizm profesyonellerinin bulunduu bu birliktelikle Batman ve bölge turizmini Türkiye içinde tantp markalatrmaktr amacmz. Bu çerçevede All Anatolia oluumu ilk büyük proje olarak Batmanda 18 Nisan 2018de 1. Güneydou Anadolu Turizm Pazarlama ve Yatrm Zirvesini düzenleyeceiz. Zirvenin ev sahibi ve proje koordinatörü olarak yakn gelecekte daha etkin ve büyük projeler ile Güneydou Anadolu turizmini yükselteceiz dedi.

Ana Sayfaya Git