Dünya birincisi

DİYARBAKIR merkezli 11 ildeki derneklerin katılımıyla Posta Güvercinleri Dernekler Birliği kuruldu. Diyarbakır Irk Güvercinleri ve Posta Güvercinleri Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Toğcu, 4 bin hayvanseverin bulunduğu Diyarbakır'ın güvercin yetiştiriciliğinde dünya birincisi olduğunu söyledi.

Haberler 08.04.2019 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Irk Güvercinleri ve Posta Güvercinleri Dernei öncülüünde, bölgedeki 11 kentte faaliyet yürüten güvercin dernekleri tek çat altnda topland. Mardin, anlurfa, Hatay, Osmaniye, Batman, Gaziantep, Kahramanmara, Adana, Malatya ve Elazda faailiyet gösteren dernekler Posta Güvercinleri Dernekler Birliini kurdu. Birlik, Malatya ve Elazdaki derneklerin ilemlerini tamamlanmasyla tek çat altnda faaliyet yürütecek.

Bölgede güvercine olan ilginin Osmanl mparatorluu dönemine uzandn belirten Diyarbakr Irk Güvercinleri ve Posta Güvercinleri Dernei Bakan Hasan Hüseyin Tocu, Bu nedenle Diyarbakr merkezli Mardin, anlurfa, Hatay, Osmaniye, Batman, Gaziantep, Kahramanmara ve Adanadan oluan dernekler birlii kurduk. Malatya ve Elaz güvercin dernekleri de bu iin içinde. Onlarn üyelikleri de en ksa zamanda tamamlanacak. Bu ekilde 11 ilden 11 dernein katlm salad Posta Güvercinleri Dernekler Birlii tamamlanm olacak. Ayrca bu gelimeler bölge insannn güvercinlere olan ilgisini gösteriyor dedi.

DYARBAKIR DÜNYA BRNCS

Türkiye Güvercin Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Tocu, özenle beslenen rk güvercinlerin 24 bin TLye kadar alc bulduunu ifade etti. Tocu, Diyarbakrn, güvercin yetitiriciliinde dünyada ilk srada olduunu belirterek, Diyarbakrda rk güvercinlerin fiyatlar kalitesine göre 7, 8 bin liradan, 24 bin liraya kadar yükseliyor. Normal sradan bir güvercinin fiyat ise 50 ile 100 lira arasnda deiiyor. Diyarbakrda zaman zaman ihale açlyor. Diyarbakrda 4 bin dolaynda güvercin besleyen var. Bu bizi dünyada bu kulara ilgi duyan, yetitiren kentler arasnda birinci sraya yükseltiyor. Bu güzel bir olay diye konutu.

Ana Sayfaya Git