Evlatlarını kaybettiler

3 yıl önce teröristlerce evlatları katledilen Dürümlüdeki anneler, Anneler Günü'nü hüzünlü geçiriyor.

Haberler 13.05.2019 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda 3 yl önce teröristlerce evlatlar katledilen anneler, Anneler Gününü hüzünlü geçiriyor.

Terör örgütü PKK mensuplarnn 3 yl önce Bingölün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu Dürümlü mezrasnda infilak ettirdii, 16 kiinin yaamn yitirdii katliamn acs, ilk günkü gibi tazeliini koruyor.

36 çocuun yetim, 8 kadnn dul kalmasna neden olan terör saldrsnda evlatlarn yitiren anneler, Anneler Gününü buruk karlad.

Saldrda elerini kaybeden, çocuklarna hem annelik hem babalk yapan kadnlar da bu özel günde gözya döküyor.

Sebepsiz yere evlatlarmz katlettiler

Saldrda iki çocuunu kaybeden 63 yandaki Nesibe Yaman, katliamn üzerinden üç yl geçmesine ramen acsnn hala taze olduunu söyledi.

Evlatlarn kaybeden tüm annelerin Anneler Gününde hüzünlü olduuna iaret eden Yaman, Sebepsiz yere evlatlarmz katlettiler, bizi öldürdüler. Buradakilerin hepsi benim çocuum gibi. Hayalleri yarm kald. Mezarla gelip, alayp eve gidiyorum. Ne diyeceimi bilemiyorum. dedi.

Yitirdii olu Tahir Yamann kendisine Anneler Gününde ald hediyeyi hala sakladn anlatan Yaman, Olum Tahir bana bir terlik, bir de yüzük hediye etti. Onlar saklyorum. Onlar katledildikten sonra çocuklarma, Kimse bana anneler gününde hediye almasn. dedim çünkü o gün geldiinde katledilen evlatlarm hatrlyorum. diye konutu.

Annelerin yürei yanyor

Saldrda eini kaybeden Aynur Yaman da yetim kalan 7 çocuuna hem annelik hem babalk yaptn söyledi.

Eimi kaybettiimde en küçük olum dört aylkt. Onu babasnn fotorafyla avutuyorum. diyen Yaman, her Anneler Gününde acsnn tazelendiini dile getirdi.

Yaman, einin saldrdan önceki son Anneler Gününde hediye ettii yüzüü hala sakladn ifade ederek, unlar kaydetti:

Hem annesine hem de bana yüzük almt. Eim bu konuda çok duyarlyd. Anneler Günü asla kaçrmad günlerdendi. Hediye ettii yüzüe bakp kendimi avutuyorum. Annelerin yürei yanyor. Her perembe mezarl ziyaret ediyoruz. Hala mezarlkta feryat ediyor, ilk günkü gibi alyor, birbirimizi teselli ediyoruz. Katliamda hayatn kaybedenler gencecikti, ölüme hazr deillerdi.

Dürümlü katliam

Bingölün Genç ilçesinde gasbedip 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016 gecesi Diyarbakrn Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda münakaa yaanm, vatandalarn köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden teröristler, patlayc yüklü kamyonu mezra giriinde infilak ettirmiti. Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt.

Patlamann iddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmi, olay yerinde 20 metre geniliinde ve 4 metre derinliinde çukur olumutu. Terör örgütü PKKnn gerçekletirdii saldr 36 çocuun yetim, 8 kadnn dul kalmasna neden olmutu.

Ana Sayfaya Git