Fetö'nin kilit adamı yakalandı

MİT, darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan FETÖ'nün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan'ı Ukrayna'dan Türkiye'ye getirdi

Haberler 16.07.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanl, darbe giriiminden sonra yurt dna kaçan Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) sosyal medya uzmanlarndan Yusuf nan Ukraynadan Türkiyeye getirdi.

12 Temmuzda iki farkl ülkeden getirdii FETÖ mensuplarn Türk adaletine teslim eden MT, benzer bir çalmaya daha imza att.

FETÖnün 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminin ardndan yurt dna kaçan örgütün sosyal medya uzmanlarndan Yusuf nan, MT tarafndan bugün öleden sonra Ukraynadan yurda getirildi.

Darbe giriimi öncesinde kurduu internet siteleri ve sosyal medya hesaplar üzerinden alg operasyonlar yürüten nann, Pensilvanyann talimatlaryla önemli siyasi ahsiyetler ile devlet yöneticilerini itibarszlatrc yaynlar yapt örenildi.

Oluturduu farkl müstear isimlerle özellikle zmirde faaliyet yürüten nan, zmir 2. Sulh Ceza Hakimliinin kararyla silahl terör örgütüne üye olma suçundan aranyordu.

MTin ses getiren operasyonlar

MT, 12 Temmuz 2018de terör örgütünün Azerbaycan kasas ile Mersinde FETÖye bal i adamlarnn imamln yapan iki üst düzey teröristi yurt dndan Türkiyeye getirmiti. Bu kapsamda, FETÖ üyelerinden sa Özdemir Azerbaycandan, Salih Zeki Yiit ise Ukraynadan stanbula getirilmiti.

Öte yandan MT, 29 Mart 2018de örgütün Balkan yaplanmas kapsamnda 6 FETÖ üyesini Kosovadan, 10 Nisan 2018de ise üç örgüt mensubunu Gabondan Türkiyeye getirmiti.

Ana Sayfaya Git