Geleceğin meslekleri günümüzün mesleği oldu

Son yıllarda geleceğin işleri ile ilgili öngörülere baktığımızda yapay zekâ alanına yönelik olanlar, veri mühendisliği, veri madenciliği, dijital içerik üretimi gibi meslekleri görüyorduk. Tabii ki yapay zekâ gelecekte çok daha fazla alanda kullanılacak. Bu yaşadığımız dönemi tam da bir kırılma noktasını olarak ifade edebiliriz. Pandemi süreci bize artık bazı alanların geçmişe ait olduğunu gösterdi.

Haberler 02.08.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MESLEK SEçMNDE ETKL FAKTÖRLER

Meslek seçiminde birçok faktör verilecek karar etkileyebiliyor. Ekonomi, itibar, aile ve çevrenin beklentileri, siyasi oluumlar gibi çevresel etmenler bunlarn banda geliyor. Pandemi dönemi hayatmza evden çalma, çevrimiçi ortamlarn eitimden ticarete pek çok alanda kullanlmas gibi yenilikler getirirken salk sektörünün ve bilim dünyasnn da itibarn arttrd.

Pandemi etkileri geçen yl olduu gibi bu yl da tercih döneminde devam edecek gibi görünüyor. Mesela salk her zaman geçerliliini koruyacak meslek alan olarak öne çkyor.

TEMEL BLMLERE LG ARTIYOR

Bu dönemde yaanan zorluklar bazlarn tp seçiminden vazgeçirse de baz örencileri de bu meslei seçmek için tevik etti. Son yllarda zaten art gösteren bilgisayar ve yazlm mühendislii ile birlikte fizik, kimya, moleküler biyoloji ve genetik bölümlerine de ilgi devam edecektir. Özellikle a çalmalar ile bilim insanlarnn göz önünde olmas bu art daha da etkileyecektir.

Ruh ve toplum sal uzmanlarna ilginin artmas ilgili bölümlere talebi artrrken, kripto paralarn yükselii ve ekonominin hayata etkileri de ekonomi bilimine yönelie neden olacaktr. Dijital içerik üretimi, e-ticaret, eitim programlarndaki deiimler de yine tasarmc, iletiimci ihtiyacn douracandan bu bölümler de ilgi görecektir.

Ana Sayfaya Git