Göçerler oylarını kullanamadı

Hayvanlarına verimli otlaklar bulmak için yılın farklı dönemlerinde göç etmek durumunda kalan ve kışı Şanlıurfa'da çadırda geçiren göçerler, oy kullanacakları sandıkların uzak olması nedeniyle anayasa değişikliği için oy kullanamadı.

Haberler 17.04.2017 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitimden sala, teknolojiden sosyal hayata kadar pek çok imkandan mahrum kalan göçerlerin yaam, zorlu yolculuklar ve meakkatle geçiyor. Sürekli yer deitirmek zorunda olduklar için çocuklarnn çou hiç okula gidemeyen göçer aileler, youn i temposu nedeniyle kente gitmekte bile güçlük çekiyor.

Farkl bölgelerden gelerek k anlurfadaki krsal alanlarda geçiren ve havalarn snmaya balamasyla Dou Anadolu Bölgesindeki yaylalara göç etmeye hazrlanan göçerler, oy kullanacaklar yerlerin uzakta olmas ve ilerinin younluu nedeniyle anayasa deiiklii için sandk bana gidemedi.

Karaköprü ilçesine bal Türkmen Mahallesine yerleen göçerlerden Hasan Arkboan, AA muhabirine yapt açklamada, ikametlerinin Karacada Bölgesindeki leri Mahallesinde olduunu belirterek, bu dönemde ilerinin younlatn anlatt.

HALK OYLAMASINA KATILDILAR

Halk oylamas için bölgeye gitmeyi planladn ama ilerini yetitiremedii için oyunu kullanamayacan ifade eden Arkboan, Buradan Karacada yaklak 150 kilometre, o yüzden zaten ailemi götüremezdim. u anda hayvanlarn samn yapyoruz, kuzulara bakacaz, iimiz çok o yüzden bende gidemeyeceim. Birçok göçer de bu nedenle maalesef oyunu kullanamayacak. dedi.

Elazdan bölgeye gelen Hasan Ula ise birkaç gün sonra buradan göç edeceklerini dile getirerek, Hayvanclk zor i, bu koyunlara sürekli bakmanz gerekiyor, o yüzden brakp gidemiyorsunuz. Aslnda bu durumlar için seyyar sandklar olsa çok iyi olur, çünkü bizler de oylarmz kullanmak istiyoruz. diye konutu.

Zini Arkboan da 58 yanda olduunu belirterek, hayatnn bu ilerle uraarak geçtiini aktard. Oyunu kullanamamann üzüntüsünü yaadn ifade eden Arkboan, ülke için güzel sonucun çkacana inandn kaydetti.

Ana Sayfaya Git