Gülistan Doku'dan 62'inci günde de iz yok

Tunceli'de 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 62'inci günde de sürdü. Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, ekiplerin çalışmasını her gün yerinde izlerken kardeşinden gelecek bir haber bekliyor.

Haberler 06.03.2020 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocakta kald yurttan çktktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda oturan ailesinin, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasyla arama çalmalar balatld. Yaplan tespitler üzerine arama çalmalar, Gülistann son görüldüü Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld. Gülistan Dokunun bulunmas için çalmalar, 62inci günde de sürdürüldü. Uzunçayr Baraj Gölü ve kys ile Sarsaltuk viyadüü ve Dinar deresi bölgesindeki arama çalmalar AFAD, Adana Jandarma Komutanl bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve Artvin Emniyet Müdürlüüne bal su alt arama kurtarma ekipleri tarafndan yürütülüyor.

JANDARMA VE POLS EKPLER KIYI ARAMASI YAPTI

Arama çalmalarna bugün Sarsaltuk Viyadüünden Uzunçayr Baraj Gölündeki elektrik üretimi yaplan ana türbinlerin yer ald kapaklarn olduu 10 kilometrelik alanda devam edildi. Baraj gölüne akan Munzur ve Pülümür nehirlerinden gelen kar sularnn çamurlu olmas, görü uzakln olumsuz etkiledi. Gölün renginin deierek koyu bir renge bürünmesiyle dalgçlar su alt aramas yapamad. Ekipler botlarla su yüzeyi ile kyda arama çalmalarn sürdürürdü. Bu arada Tunceli Valisi Tuncay Sonelin giriimleri ile bugün sabah saatlerinden itibaren jandarma ve polis özel harekat timleri de arama çalmalarna katld. Gün boyu dedektör köpekler eliinde yaplan arama çalmalarna dronelar ile de havadan destek verildi. Yaplan arama çalmalarnda Gülistan Dokuya ait bir ize rastlanmad.

HALA UMUDUMUZ VAR

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, ekiplerin çalmasn her gün yerinde izlerken kardeinden gelecek bir haber bekliyor. Doku, umutlu bir bekleyi içinde olduunu belirterek, Talebimiz sonras Uzunçayr Baraj Gölünün debisi düürüldü. Vali Tuncay Sonelden rica ettik ky boyunun tamamen aranmas için. Bugün sabah saatlerinde ekipler artrld. Jandarma ve polis ekipleri dedektör köpekler ve dronelar eliinde gün boyu bütün ky boyunu aramaya balad. Biz u anda her ihtimali deerlendiriyoruz. Eer Gülistan bu baraj gölüne atladysa en azndan ona ait bir kyafet ya da telefon kyya vurabilir umuduyla bu aramalar yaplyor. Gülistana dair umutlarmz hala var. Su içinde çkmad her gün yayor umudumuz devam ediyor. Bu kadar sk çalmalara ramen Gülistann hiçbir ekilde bulunmamas nedeniyle bazen acaba bana baka bir ey mi geldi diye düünüyoruz. Yani son anda intihar etmekten vazgeçip bir araçla buradan gitti mi ya da erkek arkadann ailesi Gülistan buradan ald m bilmiyorum ama hala içimde umut var. Biz arama çalmalarnn bu kararllkla devam etmesini istiyoruz. u an suda görü mesafesi olmad için su alt aramas yaplamyor. Gerçekten Gülistan bu su içinde ise bulunmasn ve bedenini alp memleketimize götürmek istiyoruz. çok zor bir durum tam 61 gündür burada umutla bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git