Güven hakkında soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberler 16.09.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakknda son günlerden yapt açklamalar nedeniyle soruturma balatt.

SAVA çIIRTKANLII

Hakkndaki terör davalarn nedeniyle tutuklu olduu Diyarbakr E Tipi Cezaevinde terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalan için 8 Kasm 2018de açklk grevine balayan ve salk sorunlar nedeniyle 25 Ocak 2019da tahliye edilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, dün Kürt sorunu devam ettikçe gerillaya katlm da olacak, çatma da olacak, sava da olacak açklamasnda bulundu.

SAVCILIK SORUTURMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl da bu ve son günlerde yapt dier açklamalar nedeniyle Güven hakknda soruturma balatt. Güven hakknda fezleke hazrlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) gönderilecek.

4 MADDELK AçIKLAMA

HDP Merkez Yürütme Kurulu, son günlerde yaananlarla ilgili dört maddelik açklama yapt. Kara propaganda ile sonuç alamayacaksnz balkl açklamada, ktidar sözcüleri ve medyas tarafndan partimize yönelik oluturulmaya çallan alg operasyonu ve kara propaganday kesinlikle reddediyoruz. Bu kara propagandann hukuken ve politik olarak ar bir suç olduunu bir kez daha vurguluyoruz denildi.

KULPTA YAANAN SALDIRIYI AçIKçA VE SERT BR EKLDE KINADIK

Açklamann ilk maddesinde Diyarbakrn Kulp ilçesinde yaanan saldrya ilikin, Diyarbakr Kulpta yaanan saldry açkça ve sert bir ekilde knadmz 13 Eylül tarihli E Genel Bakanlarmzn açklamasnda Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruturulmas için gerekli admlarn atlmasn, sorumlularn bulunmasn yetkililerden talep ediyoruz.

HDPden 4 maddelik Kara Propaganda açklamas

Bugün ilçe bakanmzn gözaltna alnmas ve Belediye E Bakanmzn evinin baslmas ciddi bir soruturma yerine yeni bir alg operasyonu peinde olunduuna dair ilk iaretlerdir demitik. Nitekim bu yöndeki alg operasyonu ve atlan admlar konunun iktidar tarafndan gayri ciddi ve gayri meru bir ekilde ele alndn göstermektedir denildi.

SAYGILI TUTUMUMUZ KTDARIN ACZN VE FÜTURSUZLUUNU ARTIRMITIR

Annelerin, HDP Diyarbakr il binas önündeki eylemini konu alan açklamann 2inci ve 3üncü maddelerinde, Diyarbakr il binamzn önünde annelerin yapt oturma eylemi karsndaki saygl tutumumuz iktidarn aczini ve fütursuzluunu artrmtr. Emniyet Güçlerinin açk destei ile sürdürülen bu oturma eylemine, Bar Annelerine ve Cumartesi Annelerine her türlü hukuk d ve insanlk d saldrlar yapan çileri Bakannn katlmas da, hazrlanan provokasyonun iktidar kaynakl olduunun açk bir göstergesidir.

HDPden 4 maddelik Kara Propaganda açklamas

ERDOAN, MECLS VE MERU DEMOKRATK SYASET TANIMADIINI SÖYLEMEKTEDR

Meclisteki partilere yönelik Gelin Mecliste hep birlikte bu sorunlarn çözümü için admlar atalm çarmza AKP Genel Bakan Erdoann hayr cevabn vermesi de bu iktidarn demokrasi ve hukuktan ne anladnn bir dier göstergesidir. Bu ii Meclise tamak suretiyle kendilerini merulatrma gayretine prim vermeyiz ifadesini kullanan Erdoan, Meclisi ve meru demokratik siyaseti tanmadn söylemektedir.

Diyarbakr il binamz önündeki oturma eyleminden sonra, partimize yönelik saldrlarn ivme kazand bir süreçte Teröre Tepki Yürüyüü ad altnda provokatif mitingler düzenlenmektedir. Elbette her yurttan toplant ve gösteri yürüyüü yapmas anayasal bir haktr. Ancak dorudan partimizi hedefleyen bu gösterilerin iktidar tarafndan örgütlenmesi kara propagandann parçasdr.

LEYLA GÜVENN, KONUMASINDAN BR BÖLÜMÜN KOPARILARAK LNç VESLES YAPILDI

Açklamann son maddesinde ise, HDP Milletvekili Leyla Güvenin tartlan sözleri deerlendirildi: Hakkari vekilimiz Leyla Güvenin, yapt konumann içinden bir bölümün balamndan koparlarak bir linç vesilesi olarak kullanlmas da asla kabul edilemez. Leyla Güven, bar ve çözümün gerçeklemesinin önemine vurgu yapt konumasnda, bunun olmamas durumunda yaanacak olumsuzluklara iaret etmitir. Bar ve çözüm amaçl bir konumann tam tersi bir suçlamayla karlanmas da kara propagandann bir parçasdr.

DEMOKRATK TUTUMUMUZU SÜRDÜRECEZ

Bir kez daha vurgulayalm ki, tüm bunlar karsnda demokratik siyaset konusundaki kararl tutumumuzu sürdürmekten bir an bile geri durmayacaz. Bizler fikirlerimize güveniyoruz. Yaptmz demokratik ve çözüm odakl önerilerden vazgeçmiyoruz. HDP, umudun ve cesaretin adresidir. Dün olduu gibi bugün de ylmayacak, kararl bir ekilde demokratik tutumumuzu sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git