Hakkarili kadınlar organik ürünler satacak

Bir grup kadın tarafından kurulan ve dağlardan toplanan otlar ile organik sebze ve meyvelerden hazırlanan ürünlerin yer aldığı işletme törenle açıldı.

Haberler 14.03.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride, bir grup giriimci kadn tarafndan Organik Sakl ehirler Projesi kapsamnda kurulan iletme törenle hizmete girdi.

Kadn Giriimciler Dernei ve çiçeklerin Özü Kadn Kooperatifi üyesi bir grup kadnn, Tarm ve Orman Bakanl Eitim ve Yayn Dairesi Bakanlnca finanse edilen, l Özel daresi tarafndan desteklenen proje kapsamnda Merzan Mahallesinde kurduu iletmenin açl yapld.

Vali dris Akbyk, törende yapt konumada, iletmenin kent için hayrl olmas temennisinde bulundu.

letmede yer alan ürünleri incelediklerini belirten Akbyk, Türkiyede endemik tür diyebileceimiz dalardan toplanm bitkiler, yine kadnlarn yetitirdikleri ürünler var. Bir taraftan emdinli Nehri markas emdinlinin organik bal, dier taraftan çukurcann Zap markas. Gerçekten hepsi birbirinden deerli. Hakkari ilimiz geliiyor, kalknyor. Tarmdan sala, eitimden spora, kültürden her alanda güzel ve ciddi gelimeler var. te bu da onun göstergesi. dedi.

Kentte birçok projenin hayata geçirildiini dile getiren Vali Akbyk, Hakkari halk devletiyle, bürokratyla bütünlemi durumda, huzur ve güven içerisinde. nallah bu projeler artarak devam edecek. Bir toplumun kalknabilmesi için kadn ile erkek eit ekilde istihdamda, sporda, kültürde, ekonomide, her yerde olmalar gerekiyor. diye konutu.

Akbyk ve katlmclar daha sonra dalardan toplanan otlar ile organik sebze ve meyvelerden hazrlanan ürünlerin yer ald iletmeyi gezdi.

Programa, l Jandarma Komutan Tugeneral Nuri Öztürk, Vali yardmclar, kurum amirleri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git