Hangi çağdayız?

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Coşkunlu mezrasında yaşayan öğrenciler, her gün 1 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalıyor.

Haberler 19.04.2019 - 12:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesine bal Cokunlu mezraasnda bulunan örenciler, mahallelerinde okulun ve yolun olmamas nedeniyle her gün yaklak 1 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalyor. çamura bata çka yürüyen çocuklar, daha sonra servis araçlarna binerek eitim gördükleri okulun yolunu tutuyor. Cokunlu mezras sakinleri, yollarnn yaplmas için yetkililerden yardm bekliyor.

Ergani ilçesine bal Cokunlu mezras sakinleri, yollarnn olmamasndan ikayetçi. Yol ve okulun olmamas nedeniyle örencilerin zorland mahallede çocuklar, tamal eitim yapan servis araçlarna ulaabilmek için her gün yaklak 1 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalyor. Bin bir zorlukla eitimlerine devam eden örenciler ve velileri, yaadklar bu zor durumdan kurtulmak için yetkililerden yardm bekliyor.

Devletimizden ve yetkililerden bunu istiyoruz

Yaadklar zorluklarla ilgili hlas Haber Ajans (HA) muhabirine konuan Cokunlu mezras sakinlerinden Sedat Zengin, çocuklarn okula gönderemeyecek duruma geldiklerini söyledi. Zengin, Yollar hep çamur, yamur yadnda kn buradan yol geçmiyor. Servisler mecbur burada ana yolda brakyorlar çocuklar. Bu ilçeye giden yolumuz da berbat. Devletimizden ve yetkililerden bunu istiyoruz, bu çocuklarn, bu örencilerin daha iyi artlarda okuyabilmesi için bu yollarn iyi yaplmas, kapnn önünden alnp gitmesi farkl bir ey, 1 kilometre yürüyüp yamurda, çamurda hastalanp gitmek farkl bir ey. Yetkililerden bunun yaplmasn, yollarn, köyün içindeki yollarn yaplmasn istiyoruz dedi.

Biz okula gitmek istiyoruz, yolumuzu yapsnlar

Mahallelerinde ortaokul olmamasndan dolay Cokunlu mezraasndan Han köyündeki okula giden 6nc snf örencisi Tuana Zengin, okula gittiklerine yamur nedeniyle oluan çamurdan dolay servis araçlarnn evlerinin yanna gelmediini söyledi. Zengin, Bazen okula gidemiyoruz. Yolun yanna geliyoruz servis bizi alyor ama hiç kimse gelmiyor çünkü her yer çamur. çok uzak, batakla girerek. Biz gelirken batyoruz onun için ayakkabmz da kirleniyor, elbisemizde onun için zorluk çekiyoruz. Sularn yanndan ve içinden geldiimiz için hep hastayz. Biz okula gitmek istiyoruz onun için yolumuzu yapsnlar. Buradan han köyüne kadar okula gidiyoruz ve gidene kadar çok zorluk çekiyoruz diye konutu.

Han köyüne okula giden 3üncü snf örencisi 9 yandaki Yusuf nan Engin Zengin ise, Giderken hep çamur, hep bataklktayz. Giderken yamur yayor hep slanyoruz, elbiselerimiz hepsi kirleniyor. Bence bu yolu yapsnlar. Hasta oluyorum sürekli, nasl gidiyorum çamurdur her yer basyorum hasta oluyorum yamur yadnda. Bazlar hiç okula gelmiyorlar eklinde konutu. Mezrann örenci servisi oförü Mehmet Alanbay, köyün çocuklarnn servisini yaptn köyün içine yol gitmedii için mecburen burada braktklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git