Hatice anne de muradına erdi!

Anne Hacire Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 4 gün süren oturma eyleminin ardından oğlunu terörün pençesinden kurtarması sonrası aynı kaderi paylaşan ve evlatları için nöbet tutan annelerden Hatice Ceylan da oğluna kavuşmanın sevincini yaşadı.

Haberler 11.12.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan daa kaçrlan çocuklar için HDP Diyarbakr il binas önünde evlat nöbeti tutan Hacire anneden sonra Hatice anne de muradna erdi.

Diyarbakrda anne Hacire Akar, olunun daa kaçrlmasnn sorumlusu olarak gördüü HDPnin l Bakanlnn önünde 22 Austosta oturma eylemi balatt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavutu. Hacire annenin olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan dier annelere de örnek oldu. Akarn mücadelesini örnek alan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylülde balatt oturma eylemine katlm günden güne artt.

- Eyleminin 64üncü gününde oluna kavutu

Anne Hatice Ceylan, Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinden 4 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Cafer Ceylan için 8 Ekimde oturma eylemine katld. Ceylan, olunun hafzlk eitimi görürken kaçrldn, tek isteinin oluna kavumak olduunu belirterek Partinin önüne ilk defa geldim. HDP olumuzu braksn. çocuklarmz onlarn deil ki sahiplenmiler. Bunlar olumuzu esir gibi kullanyor. Olumuz onlarn kölesi deil ki. çocuklarmz braksnlar. Olum bizi izliyor, duyuyorsa kapmz ona açk. O bizim her eyimiz. ifadelerini kulland.

- Annenin evladna çars yantsz kalmad

Annesinin oturma eylemine katldn duyan Cafer Ceylan, ailesine kavumak için terör örgütünden kaçmaya karar verdi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çileri Bakan Süleyman Soyluya annelerin evlatlarna kavumas için verdii talimatla polis ekiplerince çalmalar younlatrld.

- Hatice annenin de evlat hasreti son buldu

anlurfa l Emniyet Müdürlüü ekiplerince yürütülen baarl çalma ile Cafer, terör örgütünün elinden kurtarld. Cafer, terör örgütünden kaçmak isteyen arkadayla anlurfa l Emniyet Müdürlüüne ulatrld.

- Cumhurbakan Erdoan, aileye geçmi olsun dileklerini iletti

Diyarbakr l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, aileyi Diyarbakrdaki evinde gece saatlerinde ziyaret ederek müjdeli haberi verdi. l Emniyet Müdürü Yaman, aileye müjdeli haberi verdii srada Cumhurbakan Erdoan da çileri Bakan Soylu ile Ceylan ailesini arad. Anne Hatice Ceylan ve baba Abdülkadir Ceylan ile telefonda görüen Cumhurbakan Erdoan, aileye geçmi olsun dileklerini iletti.

Anne Ceylan, sevincini Rabbim anne babalarndan kopmu çocuklar kavutursun. nallah bütün çocuklarmz gelir, o binann önünden kurtulurlar. Polislerimiz, askerimiz, devletimiz sayesinde oldu. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. sözleriyle dile getirdi.

Diyarbakr annelerini umutlandrd

Ceylann gece ald müjdeli haberle evladna kavumas, yürei evlat hasretiyle yanan ve bekleyiini sürdüren annelere moral oldu.

Ceylan, yapt açklamada, çok mutlu olduunu, tüm annelerin bu mutluluu yaamasn dilediini söyledi.

Olumu Allah ikinci defa balad. Allah hepsine yaatsn. çok kurtulan çocuk oldu. nallah devam da gelecek. diyen Ceylan, haberi aldnda duyduu hislerinin tarif edilemez olduunu dile getirdi.

Ceylan, nallah zincirin halkalar birbirini tamamlayacak, hepsi gelecek. Cumhurbakanmza, çileri Bakan Süleyman Soyluya, polislerimize hepsine tek tek teekkür ediyorum. Haklarn helal etsinler bize. Arkadalarm yalnz brakmadm, buradaym. Geldim, yol arkadalarm gördüm. nallah hep yanlarnda olacam. diye konutu.

- Olum eylemdeki annesini gördü ve arad

Baba Abdülkadir Ceylan da evladndan gelen haberle büyük mutluluk yaadklarn aktard.

Olum eylemdeki annesini gördü ve arad. Baz eyler var anlatlmaz, yaanr. çok çok sevinçliyiz. ifadelerini kullanan Ceylan, unlar kaydetti:

Annesi buraya geldi nöbete balad. Annesinin gelmesinden 25 gün sonra olumuz aç kez arad. Biz de onu ikna etmeye çaltk. Emniyet güçlerimiz bizden habersiz devreye girmiti ve baarl oldular. Allah onlardan raz olsun. Onlara, askerimize, polisimize duacyz. Cumhurbakanmzdan, çileri Bakanmzdan Allah raz olsun. Sürecin bandan beri herkesin çocuunu getirebilmek için ilgileniyorlar, takip ediyorlar.

- Bugün çadrmzda büyük bir sevinç var

Evlat nöbetini sürdüren annelerden Ayegül Biçer, olu Muhammed için oturma eylemine devam ettiini belirterek, bir evladn ailesine kavumasnn mutluluunu yaadklarn söyledi.

Biçer, Bugün çadrmzda büyük bir sevinç var. Zlgtlar çekildi. Caferin gelii hepsinin gelii demektir. Hakl mücadelemiz sonuç vermeye balad. dedi.

Daa kaçrlan çocuklara ve evlatlar daa kaçrlan annelere seslenen Biçer, çocuklar sizler de güvenlik güçlerine teslim olun. Korkan bütün anne ve babalar tehditlere boyun emeyin. Artk o tehditleri ezip, buraya gelin ve hakl mücadelenizi vermeye balayn. Eylemimizin 99uncu günü ve PKKda çözülmeler balad. Eylemimiz daha büyük sonuçlar verecek, 2er deil 5er 10ar gelecekler. eklinde konutu.

- Biz de evlatlarmza inallah kavuacaz

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için gelip kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, bir annenin daha evladna kavumasnn sevincini yaadklarn belirtti.

Demir, kendi çocuklarna da kavumay ümit ettiklerini dile getirerek, Bugün çok sevinçliyiz. Allahn izniyle bizimkiler de gelecek. Devletimiz ve Cumhurbakanmzn sayesinde biz de evlatlarmza inallah kavuacaz. ifadelerini kulland.

Evlatlar için yaptklar oturma eyleminin önemine deinen Demir, tüm annelere eyleme destek vermeleri çarsnda bulundu.

Anne Mevlüde Üçda ise kendi evlatlarna kavumu gibi mutluluk duyduklarn kaydetti.

Sanki benim evladm gelmi gibi. Onun sevinci benim sevincim. nallah hepimiz evladmza kavuacaz. diyen Üçda, eylemi kararllkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git