Hayran kaldılar

Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde Diyarbakır'a gelen İstanbul Üniversitesinden 40 öğrenci, akademisyenlerle tarihi Sur ilçesini gezdi.

Haberler 23.11.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Üniversitesinden 40 örenci, akademisyenler eliinde gezdikleri Diyarbakra hayran kald.

stanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyat Bölümünden örenciler ve öretim üyeleri, Diyarbakrn tarihi mekanlarn ziyaret etmek için Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörlüü ile iletiime geçti.

Rektörlüün daveti üzerine kente gelen örenciler ve akademisyenler, DÜ öretim üyeleri eliinde, merkez Sur ilçesindeki, slamn 5. Harem-i erifi kabul edilen Ulu Cami, Cahit Stk Taranc ile Ahmet Arif müzeleri ve tarihi çkaleyi gezdi.

Gezide örencilere kentin tarihi ile ilgili bilgi verildi.

stanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyat Bölümü Öretim Üyesi Doç. Dr. brahim aban, eitim ve kültürel amaçl, Türkiyenin farkl bölgelerine geziler düzenlediklerini, bu yl da Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerini gezmek için planlama yaptklarn söyledi.

DÜnün desteiyle, Diyarbakra geldiklerini ifade eden aban, bu sayede kentin tarihi mekanlarn yerinde görme frsat bulduklarn belirtti.

aban, Burada kaldmz süre içinde kentin tarihi yerlerini gezeceiz. Örencilerimizin, ülkemizin farkl kültürlerini, yaam tarzlarn ve zenginliini görmeleri için bu tür geziler düzenliyoruz. Diyarbakr çok kadim, büyük ve derin bir tarihe sahip. Bu, bizi ve örencilerimizi etkiliyor. Diyarbakra herkesin gelmesini tavsiye ederim. Buralarn kesinlikle gezilip, görülmesi gerekiyor. dedi.

Örencilerden Güney Koreli Sunsu Park da kenti çok beendiini belirterek, Güneydou kültürünü tanmak açsndan bu gezinin çok güzel geçeceine inandn ifade etti.

Örenciler Diyarbakra hayran kald

Yusuf Süleyman Özuurlu, ilk kez geldii kentin çok zengin bir tarihe sahip olduunu dile getirerek, herkese Diyarbakr görmeleri tavsiyesinde bulundu.

Özuurlu, Diyarbakr çok beendiini anlatarak, Aileniz, arkadalarnz ve dostlarnzla gezebileceiniz güzel bir ehir. Elenceli bir kent, hiç sklmyorsunuz. diye konutu.

Yeliz Arslan, kentin tarihi zenginliine hayran kaldklarn aktararak, Douda görmemiz gereken çok fazla deerimiz var. Buralar gelip yerinde görmek bizim için çok ayr bir deneyimdi. Özellikle Körtik Tepe beni çok etkiledi. Birçok tarihi eser var. Hepsinin görülmesi gerekiyor. Bu deerlere sahip çklmas lazm. ifadelerini kulland.

Medyada görünenin aksine burada çok güzel bir ortam var. diyen Arslan, Herkes yardmsever. çarya çktmzda bize birçok ikramda bulundular. Kenti gördüümüz için çok memnunuz. dedi.

Ana Sayfaya Git