Hevsel'de Yürüyüş!

Sur Çocuk Festivali kapsamında buluşan çocuklar, Ekoloji Derneği öncülüğünde Hevsel Bahçeleri’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haberler 10.06.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Belediyesi ile 16 kurumun ilçedeki sokaa çkma yasaklar sürecinden etkilenen çocuklar için düzenledii Sur çocuk Festivali, 3üncü gününde devam ediyor. Festival kapsamnda bugün sabah saatlerinde Ekoloji Dernei öncülüünde Hevsel Bahçelerinde doa yürüyüü gerçekletirildi.

Yürüyüe, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz, HDP Sur ilçe Belediye Ebakan Filiz Buluttekin, çok sayda ekoloji üyesi ve çocuklar katld. Yürüyüe, çocuklarn youn ilgi göstermesi dikkat çekti. Yürüyüçüler beraberinde getirdii yiyeceklerle bura da bir de piknik yapt. Ekoloji Dernei üyesi Zeki Kanay, burada çocuklara Hevsel Bahçeleri hakknda bilgi verdi.

Hevsel Bahçelerine sahip çklmad taktirde betonlap doaya zarar vereceini belirten Kanay, Hevsel Bahçelerinin topraklarn verimli olduu ve en salkl meyvelerin de burada yetitiini dile getirdi.

8 ATÖLYE çALIMASI YAPILACAK

Festival kapsamnda gün içerisinde yalar 4-17 arasnda deien çocuklar, 8 atölye çalmas gerçekletirilecek. Med-Der tarafndan Cemilpaa Kona Kent Müzesinde Masal yazm atölyesi, Lale Sanat evinde Resim, Fotoraf ve Halk Danslar atölyesi, Ma Music Canter/ Amidart Kültür / Sanat Topluluu tarafndan Dengbj Evinde Masal ve Enstrüman Tantm Atölyesi, Ma Music Center ve Sur Belediyesi tarafndan Bavar Köyü atölyesi düzenlenecek.

SNEMA GÖSTERM VE MÜZKAL SANHE YAPILACAK

Öte yandan Zarok Tv tarafndan çand Amed Sinema Salonunda Wallece and Gromts ve Randrop Zazaki ve Kürtçe dublajla sinema gösterimi yapacak. Daha sonrasnda ise Önce çocuklar Dernei organizasyonuyla Pre u Luye, Pr Rov adl müzikal filmler gösterilecek

Ana Sayfaya Git