Kızımı almadan kalkmayacağım

"5 yıldır evlat hasretinden ölüyorum. Onun, bana sarılmasını, kokusunu ve konuşmasını özlemişim. 92 yıl da olsa kararlıyım, evladımı almadan buradan gitmem"

Haberler 03.12.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eylemlerini HDP binas önünde balatan ailelere, souk hava ve yatan etkilenmemesi için hayrseverler tarafndan çadr tahsis edildi. Aileler, yaadklar tüm zorluklara ramen çocuklarna kavumadan eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söylüyor.

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 57 ailenin, HDP il binas önündeki oturma eyleminde 3 ay geride kald. HDPnin faaliyetlerini artk yürütmedii il binas önünde 91 gündür oturan aileler, evlatlarndan haber bekliyor.

DESTEK EKSLMYOR

HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki eylemde dün 3üncü ay geride kalrken, ailelerin kurulan çadrda bekleyii sürüyor. Ailelere 91 gündür destek ziyaretleri de devam ediyor. 3 Eylülden bu yana devam eden oturma eylemindeki aileleri çileri Bakan Süleyman Soylu, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii Bakan Rifat Hisarcklolu, Türkiye Büyük Millet Meclisi nsan Haklar Komisyonu üyeleri, Avrupa Parlamentosu üyesi Tomas Zdechovsky, sanatçlar Hülya Koçyiit, Muazzez Ersoy, Gülben Ergen ile Yavuz Bingöl, bölgedeki kanaat önderleri, airet liderleri, Türkiyenin dört bir yannda faaliyet gösteren sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve yurt dnda yaayan Türkler olmak üzere binlerce kii ziyaret etti.

ÖNCE KAPILARI KAPADILAR SONRA FAALYET DURDURDULAR

çocuklar daa kaçrlan ailelerin oturma eylemine katlmnn her geçen gün artmasyla HDP l Bakanlnda ilk günler tepki gösterilerek, kaplar kapatld. Zaman zaman HDPliler ile aileler arasnda gergin anlar yaand. Oturma eyleminin 64üncü gününde ise HDPliler, parti binasnda siyasi faaliyet sürdürmeme karar ald.

KIZIMI ALMADAN BURADAN KALKMAYACAIM

Ardan gelip, 2014te lise 3üncü snf örencisiyken, PKKl teröristler tarafndan kaçrldn belirttii kz Hayal için 3 Ekimde oturma eylemine balayan Süheyla Demir, evladna kavumadan eyleminden vazgeçmeyeceini söyledi. Demir, 91 gündür burada bekliyoruz. Havalar soudu. 3- 4 gündür yamur yayor. çadrmzn altndan sular akyor. Biz burada daha kaç gün bekleyeceiz; onu da bilmiyoruz. Biz buradayz, sonuna kadar da burada kalacaz. Kar, yamur, hiçbir ey bizi yldramaz. çocuklarmz için bekliyoruz. çocuklarmz bizden ayrdlar. HDP, PKK 5 yldr bizi bu acya mahkum etti. 3 aydr küçük çocukla burada bekliyoruz. Beklemeye de devam edeceim. Kzm almadan buradan kalkmayacam dedi.

EVLADIMI ALMADAN GTMEYECEL

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, 5 yl önce daa kaçrlan olu Ramazan için oturma eylemini sürdürdüünü söyledi. Üçda, oluna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu dile getirerek, 5 yldr çocuunu aradn, umudunu hiçbir zaman kaybetmediini aktard.

Toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini dile getiren Üçda, 5 yldr evlat hasretinden ölüyorum. Onun, bana sarlmasn, kokusunu ve konumasn özlemiim. 92 gündür evlat nöbetindeyim. 92 yl da olsa kararlym, evladm almadan buradan gitmem

- Gitmek yok, bu yola ba koyduk

4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmete kavuma ümidiyle Ardan gelerek eyleme katlan baba Salih Gökçe de özellikle sanatçlardan destek beklediklerini belirtti.

Evlatlarmz için gerekirse yllarca burada bekleyeceiz. Bir metre kar da yasa gitmeyeceiz. Gitmek yok, bu yola ba koyduk. Herkes gelse, elini tan altna koysa bu terör belas biter. diyen Gökçe, kar, yamur, çamur, k artlarna ramen evlatlar için eylemlerini sürdürmekte kararl olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git