Kar festivali

Bitlis'te üniversite öğrencileri kar festivalinde eğlendi

Haberler 29.03.2022 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) örencileri, uzun süren yalarn ardndan düzenlenen BEÜ Kar-Festte doyasya elendi.

BEÜ kampüsündeki kayak merkezinde, halk oyunlar gösterisiyle balayan festivalde kayak gösterisi, halat, kzak, naylonla gruplar aras kayak ile kardan heykel yarmalar düzenlendi.

Farkl etkinliklere katlarak doyasya elenen örenciler, arklar eliinde halay çekti.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmasta, gazetecilere, yln bereketli geçtiini, mart aynda daha önceden görülmeyen yalarn gerçekletiini söyledi.

Kentte bugüne kadar yaklak 10 metre kar yadn belirten Elmasta, öyle konutu:

ÖRENCLER KAR FESTVAL

Güzel bir festival yaparak bunu elenceye dönütürmeye çaltk. Bugün de mart aynn en güneli gününe denk geldik. Festivalimizde örencilerimiz düzenlediimiz yarmalarda gönüllerince eleniyor. Kayak tesisimiz Türkiyede bir ilk. Burada birtakm eitim faaliyetleri yaplyor. Hem örencilerimize hem de Bitlisli vatandalarmza eitimlerimiz devam ediyor. Bu festival de bir ilk. lerleyen yllarda geleneksel hale getirmeyi planlyoruz.

Belediye Bakan Nesrullah Tanlay ise kentte uzun yllardr bu kadar kar görmediklerini ifade etti.

Mart aynda kar yann 4,5 metreye kadar çktn kaydeden Tanlay, Bugün martn 27si, sanki ubat ayndayz. Yerdeki kar kalnl 2 metre civarnda. Kar yan lehimize çevirmemiz, bu tarzda festivaller yapmamz lazm. Bu yl üniversitemizin, belediyemiz ile Bitlis Eitim ve Tantma Vakfnn (BETAV) düzenledii festivaller çok güzel geçti. dedi.

Yarmalarda dereceye girenlere ödül verilen festivalde sucuk, köfte ve ayran ikram edildi.

Festivale Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ndak, BEÜ Rektör Yardmcs Mustafa Atl, kurum amirleri ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git