Kar nedeniyle 300 köye ulaşım sağlanamıyor

Meteoroloji, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da buzlanma ve don beklentisiyle uyarı yaptı.Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 300 yerleşim biriminin yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberler 05.12.2016 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Douda k iyice yüzünü gösterdi. Van, Bitlis, Mu ve Hakkaride 300 yerleim birimine ulam salanamyor. Meteoroloji 5 kent için buzlanma ve don uyars yapt.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Malatya, Elaz, Tunceli, adyaman ve Bingölde yarn Sabah saatlerine kadar havann çok bulutlu, öle saatlerinden itibaren yer yer aralkl yamur, Malatya, Tunceli ve Bingölde karla kark yamurlu geçecei tahmin ediliyor.

Scaklklarn 2-4 derece azalmas, rüzgarlarn güney yönlerinden orta kuvvette, yer yer kuvvetli esmesi beklenen bölgede, buzlanma ve don olay görülebileceinden, yetkililerin ve vatandalarn dikkatli ve tedbirli olmas uyarsnda bulunuluyor.

300 KÖYE ULAIM SALANAMIYOR

Van, Bitlis, Mu ve Hakkaride 300 yerleim biriminin yolu, kar nedeniyle ulama kapand. Vanda önceki gün etkili olan kar dolaysyla 79 köy ve 84 mezraya ulam salanamyor. Büyükehir Belediyesi ekipleri, yollar kapanan mahallelerde kar temizleme çalmasn sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapal 425 yoldan 263ü ulama açld. Öte yandan Hakkari-Van karayolunun 2 bin 730 rakml Güzeldere geçidinde buzlanma nedeniyle ulam güçlükle salanyor. Karayollar ekipleri, söz konusu yolda tuzlama çalmasn sürdürüyor. Van-Ar yolundaki Tendürek Geçidi ise tipi nedeniyle ulama kapand.

BTLS

Bitliste de kar ya nedeniyle 15 köy yolunun ulama kapand bildirildi. l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Yücel larslan, yapt açklamada, kar yandan dolay, il merkezi ve ilçelere bal 15 köy yolunun ulama kapandn söyledi. 55 i makinesi ve 86 personelle sürdürülen karla mücadele çalmasyla, kapal yollarnn en ksa sürede ulama açlacan kaydeden larslan, vatandalarn aslsz ihbarda bulunmamasn istedi. Öte yandan sis nedeniyle görü mesafesinin dütüü Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde trafiin kontrollü olarak saland belirtildi.

MU

Kar yann etkili olduu Muta da 99 yerleim biriminin yolu ulama kapand. l Özel daresi karla mücadele ekipleri, kapal yollarn açlmas için çalmalarn aralksz sürdürüyor.

HAKKAR

Hakkaride de kar ya nedeniyle 6 köy ve 17 mezra ile ulam salanamyor. l Özel daresi karla mücadele ekipleri kapanan yollarn açlmas için çalmalarn sürdürürken, tipi nedeniyle ekiplerin zor anlar yaad bildirildi.

Ana Sayfaya Git