Kent meydanı oluşturuldu

Mardin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) desteklediği Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması Cumhuriyet Meydanı Projesi için imzalar atıldı.

Haberler 02.11.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanlnca onaylanan, Dicle Kalknma Ajansnn destekledii ve Mardin Valilii ile Büyükehir Belediyesinin yürütecei, Tarihi Mardinin Yayalatrlmas Cumhuriyet Meydan Projesi için imza töreni düzenlendi. DKA Toplant Salonundaki imza törenine Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, ilgili kurum ve daire bakanlar katld.

TARH DOKUSU

Projede, turizm altyaps gelitirilmesi, tarihi kentin cazibesi önemli ölçüde artrlmas, turizm ziyaretçi deneyiminin gelitirilmesine katk salamas, kal süresinin arttrlmas ile turizm gelirlerine orantl etki oluturulmasnn hedeflendii belirtildi. Cumhuriyet Meydan ile engelsiz meydan, modern toplanma alan, etkinlik alan, medeniyet köesi, yön pusulas, su öeleri, yerden led klandrma, köprü, 71 araçlk özel amaçl otopark yaplaca bildirildi.

KENT MEYDANI

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, Cumhuriyet Meydan düzenlenmesine biran önce balayacaklarn belirtti. Projenin eski Mardin ve Birinci Caddeye büyük katk salayacan söyleyen Yaman, Projeye destei geçen herkese teekkür ediyorum. çok ksa süre içerisinde ihale sürecini bitirip meydan düzenlemesine balamay düünüyoruz. Bu projenin, merkez Artuklu ilçesine çok büyük katklar salayacana inanyorum çünkü geçen sene 3,5 milyon turist arlayan bir ehir, Mardin. Bu sene turist says hedeflediimizin üzerinde gidiyor. 31 Aralk itibari ile 5,5 milyon turiste ulaacaz inallah. Bir milyon civarnda yatl turist olacak. Mardinde bulunan bütün kurumlarmzn hedefi bu rakamlar artrmak. Hem alt yap çalmalarnn tamamlanmas eksikliklerinin tamamlanmas. Sektöre katk salayacak her çalmay desteklememiz bu açdan önemli. Artuklu mimarisini, ehrin siluetini, ehrin kültürel zenginliini ve ehrin bu potansiyelini alarak çamza uygun hale getirilmi modern bir proje. Kültür Varlklar Koruma Kuruluda çok beendi ve uygun buldu. Kurulunda onayyla böyle bir projeyi ehrimize kazandrm olacaz. Mardine hayrl uurlu olsun dedi.

DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamana teekkür ederek Mardinin, son zamanlarda kendini aan vizyon projeleri ile gündemde olmas turist saysnda arta sebep oldu. Bu projemiz Mardinin bir simgesi olacak çünkü ehri ehir yapan meydanlardr diye konutu.

Konumalarn ardndan imzalarn atlmasyla tören son buldu.

Ana Sayfaya Git