Komuta kuran PKK'lı yakalandı

DİYARBAKIR'ın Sur ilçcesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, 'Adil Xoca' kod adlı PKK'lı terörist B.A., yakalandı. Örgüt adına komite kurup yönettiği, örgüte eleman temin ettiği belirlenen B.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 01.06.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanl Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, yaplan istihbari çalmalarla Adil Xoca kod adl B.A. isimli PKKl teröristin kentte olduu belirlendi. Sur ilçesinde belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, B.A.y yakalayarak gözaltna ald. Jandarmadaki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen B.A., çkarld mahkemece silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland.

KOMTE KURMU

Konuya ilikin valilikten yaplan açklamada ise öyle denildi:

Daha önce terör dosyalarnda ad geçen, ancak kod ad ile faaliyet yürütmesi nedeniyle kimlii tespit edilemeyen, aranma ve yakalanma kaydnn bulunmamasndan dolay PKK/KCK terör örgütü adna silahl olarak faaliyet yürüttüü, silahl terör örgütüne eleman temin ettii, medrese eitimi almasndan dolay terör örgütü adna komite kurarak bu komiteye önderlik ettii, Kobani ve engal bölgesinde faaliyet yürüten örgüt üyelerine gda ve ihtiyaç malzemesi gönderdii tespit edilen Adil Xoca kod adl B.A. isimli teröristin yakalanmasna yönelik olarak Diyarbakr Sur ilçesinde belirlenen adreste Sur ve Lice lçe Jandarma Komutanlklarnn da desteiyle yaplan operasyonda, Adil Xoca kod adl B.A. isimli terörist yakalanarak gözaltna alnm, soruturma ilemlerinin ardndan sevk edildii adli makamlarca Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmtr.

Ana Sayfaya Git